Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Η πρώτη μέρα του νέου Πάπα – Σήμερα θα δει τον Βενέδικτο (ΦΩΤΟ)

Η πρώτη μέρα του νέου Πάπα – Σήμερα θα δει τον Βενέδικτο (ΦΩΤΟ)

Πρώτα πήγε να προσευχηθεί. Και αμέσως μετά να πάρει, προσωπικά ο ίδιος, τις αποσκευές του από το κέντρο φιλοξενίας όπου διέμενε. Η πρώτη μέρα του νέου Πάπα ήταν απλή όπως λέγεται πως είναι και ο ίδιος ο Φραγκίσκος. Αργότερα θα συναντήσει τον επίτιμο Πάπα, Βενέδικτο.

Ντυμένος με το λευκό του ράσο, ο νέος ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σχεδόν 12 ώρες μετά τον λευκό καπνό του κονκλάβιου, βγήκε από το Βατικανό για να πάει να προσευχηθεί.



Επέλεξε τη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε, την παλαιότερη εκκλησία στον κόσμο που είναι αφιερωμένη στην Παναγία, όπου προσευχήθηκε μπροστά από την διάσημη εικόνα της Παναγίας, που αποκαλείται “Salus Populi Romani” ή Προστάτιδα του Ρωμαϊκού Λαού.

“Μας μίλησε εγκάρδια, σαν πατέρας. Μας ειδοποίησαν δέκα λεπτά νωρίτερα για την άφιξη του Πάπα”, είπε ο Πατέρας Λουντοβίκο Μέλο, ένας ιερωμένος που προσευχήθηκε μαζί με τον Ποντίφηκα.



Στη συνέχεις, ο Πάπας Φραγκίσκος πήγε προσωπικά να πάρει τις αποσκευές του από καθολικό κέντρο φιλοξενίας όπου διέμενε μέχρι την περασμένη Τρίτη, μέχρι την έναρξη του κονκλάβιου.
Το καθολικό κέντρο φιλοξενίας κληρικών βρίσκεται κοντά στην κεντρική Πιάτσα Ναβόνα και πολλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι είναι τουλάχιστον ασυνήθιστο και ένδειξη ανανέωσης για έναν νεοεκλεγέντα Ποντίφικα ότι επιλέγει να φροντίσει προσωπικά άκρως πρακτικές υποχρεώσεις όπως αυτή.




Αργότερα σήμερα ο Πάπας πρόκειται να μεταβεί στο Καστέλ Γκαντόλφο, την θερινή παπική εκκλησία, νότια της Ρώμης, όπου θα συναντήσει τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο άνθρωπος που δεν ήθελε να γίνει Πάπας! Ποιος είναι ο Φραγκίσκος, ο νέος Ποντίφηκας

Ο Πάπας με τον μισό πνεύμονα και την πρώην αρραβωνιαστικιά – Άγνωστες πτυχές της ζωής του νέου Ποντίφηκα

 

Αργεντινή: Έξαλλοι πανηγυρισμοί για τον Πάπα Φραγκίσκο (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Η εκλογή του νέου Πάπα στον ευρωπαϊκό Τύπο: Το χέρι του Θεού στο Βατικανό

Η κάρτα μέλους του νέου Πάπα και η αφιέρωση του Μέσι

Ο νέος Πάπας τηλεφώνησε αμέσως στον επίτιμο

Αυτός είναι ο νέος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας!

Habemus papam! – Άσπρος καπνός στο Βατικανό

Η εκλογή του Πάπα σε εικόνες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε