Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ισπανία: Αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων

Ισπανία: Αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,7% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εργασίας.
Ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 1,7% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, για τρίτο συνεχή μήνα ύστερα από μια περίοδο πτώσης, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ισπανικό υπουργείο Εργασίας.
 
Ο συνολικός αριθμός των ανέργων φθάνει τα 4,085 εκατομμύρια έναντι 4,017 που ήταν τον Σεπτέμβριο. Τα στοιχεία αυτά διαφέρουν ωστόσο από τα τριμηνιαία στοιχεία του Ινστιτούτου Στατιστικής.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο αριθμός των ανέργων παρουσιάζει αύξηση κατά 7,3% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2.009, δηλαδή 277.623 άνθρωποι επιπλέον.
 
Η ανάλυση κατά τομέα δείχνει πτώση του ποσοστού ανεργίας στον κατασκευαστικό τομέα κατά 0,4% τον Οκτώβριο, αλλά άνοδο σε όλους τους άλλους τομείς:+0,5% στη βιομηχανία, +11,8% στον αγροτικό τομέα και +2,1% στις υπηρεσίες.
 
Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Ιne) της Ισπανίας, το οποίο χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους υπολογισμού για τα τριμηνιαία στοιχεία ανεργίας, έκανε λόγο την Παρασκευή για μείωση του ποσοστού ανεργίας κατά το τρίτο τμίμηνο, για πρώτη φορά από τα μέσα του 2.007.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ine (τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν με το μηνιαίο βαρόμετρο του υπουργείου Εργασίας), το ποσοστό ανεργίας κατά το τρίτο τρίμηνο, πέρασε και πάλι κάτω από το συμβολικό όριο του 20%, στο 19,79%.
 
Το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία εξακολουθεί να είναι διπλάσιο του μέσου όρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (9,6%) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε ότι “θα χρειαστούν τρία ή τέσσερα χρόνια για να υπάρξει επιστροφή στα ποσοστά προ της κρίσης”.
 
Η κυβέρνηση προβλέπει ότι το ποσοστό ανεργίας θα είναι κατά μέσον όρο 19,4% το 2010, 19,3% το 2011, 17,5% το 2012 και 16,2% το 2013.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε