Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ισπανία: Διαδήλωση ομοφυλόφιλων κατά της επίσκεψης του Πάπα

Ισπανία: Διαδήλωση ομοφυλόφιλων κατά της επίσκεψης του Πάπα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.11.2010 | 18:24
Πρώτη δημοσίευση: 07.11.2010 | 18:11

Περίπου 300 άτομα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία κατα την οποία αντάλλαξαν φιλιά δημοσίως...

Εκατοντάδες ομοφυλόφιλοι πραγματοποίησσαν διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης του ποντίφικα ανταλλάσσοντας φιλιά δημοσίως την ώρα που ο πάπας Βενέδικτος μετέβαινε προς την Σαγράδα Φαμίλια, το έργο του Γκαουντί που δεν είχε ολοκληρωθεί επί 128 χρόνια.

"Είμαστε εδώ για μία ειρηνική διαμαρτυρία. Η εκκλησία μας καταπιέζει και δεν μας σέβεται...Δεν μπορούμε να ανεχτούμε έναν τέτοιο πάπα τον 21ο αιώνα", είπε ο 39χρονος Εδουάρντο Πράδο, ένας από τους περίπου 300 ομοφυλόφιλους, άνδρες και γυναίκες, που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

O πάπας Βενέδικτος εξαπέλυσε επίθεση κατά της πρακτικής της άμβλωσης και των γάμων των ομοφυλοφίλων, που πρόσφατα νομιμοποιήθηκαν στην Ισπανία, κατά τον καθαγιασμό της εκκλησίας-συμβόλου της Βαρκελόνης.

Η νομιμοποίηση της άμβλωσης κατά περίπτωση και του γάμου των ομοφυλοφίλων το 2005 έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της Ισπανίας με το Βατικανό, αλλά η Μαδρίτη προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του πάπα.   Διαδώστε αυτό το άρθρο