Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Ιταλία: Σκάνδαλο σπατάλης δημοσίου χρήματος από στελέχη της αυτοδιοίκησης στο Μιλάνο

Ιταλία: Σκάνδαλο σπατάλης δημοσίου χρήματος από στελέχη της αυτοδιοίκησης στο Μιλάνο

Άλλο ένα σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος από στελέχη της αυτοδιοίκησης ξέσπασε στην Ιταλία, αυτή τη φορά στο Μιλάνο.

Σαράντα περιφερειακοί σύμβουλοι της ευρύτερης περιφέρειας του Μιλάνου κατηγορούνται για παράνομη χρήση κρατικών χρηματοδοτήσεων, που προοριζόταν για να καλύψει υποτιθέμενες δαπάνες για την ενάσκηση των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι συγκεκριμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, τόσο του Κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της Λέγκας του Βορρά, χρησιμοποιούσαν τα κονδύλια για να πληρώνουν δείπνα σε ακριβά εστιατόρια, τσιγάρα, ακόμη και πακέτα σοκολατάκια που αγόραζαν σε καφέ μπαρ.

Η εφημερίδα “Λα Ρεπούμπλικα” αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εκτός από τον καθαρό μισθό των 9.000 ευρώ το μήνα, οι σύμβουλοι (. . .) κατάφερναν να δικαιολογήσουν μια σειρά πρόσθετα έξοδα».
   
Σύμφωνα με την “Κοριέρε ντέλα Σέρα”, στο σκάνδαλο εμπλέκεται και η πρώην περιφερειακή σύμβουλος Νικόλ Μινέτι (η οποία κατηγορείται για προαγωγή της πορνείας στην δίκη για τα διαβόητα πάρτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι), αλλά και ο Ρέντσο Μπόσι, ο γιος του πρώην ηγέτη της Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αποκαλύπτει ότι η Μινέττι πλήρωνε με χρήματα των Ιταλών φορολογουμένων δείπνα οκτακοσίων ευρώ, ενώ επίσης αγόραζε βιβλία, όπως για παράδειγμα ένα που τιτλοφορείται “Mignottocrazia” (Πορνοκρατία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε