Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

“Νομίζουν ότι είμαι ένας από αυτούς”: Συγκλονίζει μαρτυρία μουσουλμάνου με δάκρυα στα μάτια

Ο @alexmalloyy μοιράστηκε τη συγκλονιστική εμπειρία στο Twitter
Ο @alexmalloyy μοιράστηκε τη συγκλονιστική εμπειρία στο Twitter

Μια συνομιλία με έναν οδηγό ταξί στο Μανχάταν για τον Alex Malloy ήταν αρκετή για να καταλάβει ότι ο ρατσισμός στις μέρες μας καλά κρατεί. Για να συνειδητοποιήσει πως η προκατάληψη του ‘Είσαι μουσουλμάνος; Άρα είσαι Τζιχαντιστής’ στερεί σε πολλούς το δικαίωμα μιας φυσιολογικής και ελεύθερης ζωής.

Η ισλαμοφοβία, μετά τις τρομακτικές επιθέσεις στο Παρίσι που άφησε 129 νεκρούς και παγκόσμιο τρόμο, ολοένα και αυξάνεται. Ένας άνθρωπος, ο Alex Malloy περιγραφεί μία θλιβερή στιγμή που βίωσε παίρνοντας ένα ταξί με μουσουλμάνο οδηγό, λίγες ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού. Όλα έγιναν στο Μανχάτταν, όταν ο νεαρός άνδρας μπήκε στο ταξί και άκουσε αμέσως τον οδηγό να του λέει ‘ευχαριστώ’ ενώ στη συνέχεια του άνοιξε την καρδιά του με δάκρυα στα μάτια, λέγοντάς του πόσο τον ευχαριστεί που τον προτίμησε για να τον οδηγήσει στον προορισμό του. Απορημένος ο Malloy δεν κατάλαβε αμέσως τι συνέβαινε, ώσπου το ‘κουβάρι’ ξετυλίχτηκε.

Ο μουσουλμάνος οδηγός του εξήγησε ο ήταν πρώτος πελάτης του μετά από πολλές ώρες αναμονής μιας και όλοι οι πολίτες της Νέας Υόρκης φοβόντουσαν να μπουν στο αυτοκίνητό του. Ο έκπληκτος πελάτης της Νέας Υόρκης έγραψε στο Twitter: “Για 25 λεπτά αυτός ο άνθρωπος έκλαιγε σε όλη τη διαδρομή και με έκανε και εμένα να κλάψω πολύ. Μου έλεγε πως οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι και αυτός ένα μέρος από αυτούς. Ο Αλλάχ, έλεγε, όμως, δεν πιστεύει κάτι τέτοιο. Έλεγε συνέχεια πως κανένας δεν ήθελε να μπει στο ταξί γιατί όλοι ένιωθαν ανασφαλείς”.

Ο Malloy πρόσθεσε: “Ήταν μία από τις πιο θλιβερές στιγμές που έχω βιώσει ποτέ στη ζωή μου. Ήταν τόσο γλυκός άνθρωπος, νέος, κοντά στην ηλικία μου, δεν ήταν άνω των 25. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι άκουσα τα λόγια αυτού του ανθρώπου. Παρακαλώ, δείξτε κατανόηση προς αυτούς τους ανθρώπους, δεν είναι μόνο θύματα των ρατσιστικών διακρίσεων, αλλά καθημερινά δέχονται μίσος και απέχθεια”.

 

Πράγματι, οι αντιλήψεις και οι φοβίες που μαστίζουν τη ζωή μας, είναι πολλές, ειδικά σήμερα. Αλλά.. είμαστε όλοι άνθρωποι.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε