Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Νορβηγία – Συντριβή ελικοπτέρου: Νεκροί πολλοί από τους επιβαίνοντες

Νορβηγία – Συντριβή ελικοπτέρου: Νεκροί πολλοί από τους επιβαίνοντες

“Φρικτά τα νέα” από τη συντριβή του ελικοπτέρου, σημειώνει σε ανάρτησή του στον Twitter, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Erna Solberg.

Αρκετοί επιβαίνοντες στο ελικόπτερο που συνετρίβη νωρίτερα στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, έχουν εντοπιστεί νεκροί.

Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, δηλώνουν αστυνομικές πηγές στην τοπική εφημερίδα “Bergens Tidende.”

Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας σε ανάρτησή της στο twitter έγραψε για την τραγωδία ότι πρόκειται για “φρικτά νέα”.

Το ελικόπτερο συνετρίβη καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρίας Statoil, αναφέρει το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της Νορβηγίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων NTB, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, στο ελικόπτερο επέβαιναν 13 άτομα. Το ελικόπτερο ήταν ιδιοκτησίας της εταιρίας Chc Helicopter Service.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό από το τηλεοπτικό κανάλι TV 2 ότι ένα ελικόπτερο συνετρίβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας.

Αρκετοί άνθρωποι φαίνεται να βρίσκονται στη θάλασσα, ενώ το ελικόπτερο κατέπεσε σε μικρό νησί που βρίσκεται στην περιοχή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η πτώση του ελικοπτέρου έγινε στα δυτικά της πόλης Μπέργκεν, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νορβηγία, ενώ η περιοχή χαρακτηρίζεται από τις συχνές πτήσεις ελικοπτέρων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων γεώτρησης πετρελαίων.

Καθηλωμένα τα ελικόπτερα ίδιου τύπου

Οι αστυνομικές αρχές στη Νορβηγία δηλώνουν ότι δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο που συνετρίβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της χώρας, ενώ οι έρευνες των σωστικών συνεργείων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Παράλληλα, η εταιρία Statoil, ανακοίνωσε ότι όλα τα ελικόπτερα του ίδιου τύπου με αυτό που συνετρίβη έχουν προσωρινά καθηλωθεί στο έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε