Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Έκανε… show τα τηλεφωνήματα με Μέρκελ – Πούτιν [pics]

Ντόναλντ Τραμπ: Έκανε… show τα τηλεφωνήματα με Μέρκελ – Πούτιν [pics]

Μόνο… “you are fired”, όπως έκανε όταν παρουσίαζε το reality show The Apprentice, δεν τους είπε. Κατά τ’ άλλα, ο Ντόναλντ Τραμπ φρόντισε να μετατρέψει σε… show τις πρώτες “βαριές” τηλεφωνικές του επαφές με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Θα σκεφτεί κανείς, πάντα οι πρόεδροι των ΗΠΑ δίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη στιγμή που συνομιλούν από το Οβάλ Γραφείο σε κάποιον ξένο ηγέτη. Σωστό. Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκτούν άλλη… βαρύτητα.

Οι κάμερες έξω από το Οβάλ Γραφείο, με τις χρυσές κουρτίνες από την 20η Ιανουαρίου, και στο βάθος ο πρόεδρος, σοβαρός, να κρατά το τηλέφωνο και να μιλά. 45 λεπτά τα έλεγε με την Άνγκελα Μέρκελ, πριν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακολουθήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Είχε προηγηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, με τον Αμερικανό πρόεδρο να τον καλεί να επισκεφτεί τις ΗΠΑ στις 10 Φεβρουαρίου.

Φυσικά, το twitter χρησιμοποιήθηκε και αυτή τη φορά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σιν Σπάισερ ανέβασε φωτογραφίες με τον Τραμπ να μιλά με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακολούθησαν οι φωτογραφίες που δόθηκαν στα πρακτορεία και δείχνουν τις γκριμάτσες και τη “γλώσσα του σώματος” του Αμερικανού προέδρου κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών του επικοινωνιών αλλά και τους φωτογράφους να βρίσκονται στα… τζάμια του Οβάλ Γραφείου και να αποτυπώνουν τις στιγμές και τα όσα γίνονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Το τηλεφώνημα στη Μέρκελ 

Και στον Πούτιν 

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε