Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Κάμερον βλέπει κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε τους φόβους του για παγκόσμια ύφεση ενώ δήλωσε πως δεν θα βοηθήσει την χρηματοδότηση “διάσωσης” των Ευρωπαίων.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ, υποστήριξε ότι η απειλή για την παγκόσμια οικονομία σήμερα είναι εξίσου σοβαρή όσο το 2008.

Εξέφρασε φόβους για παγκόσμια ύφεση και επέμεινε πως η Βρετανία δεν θα ξεφύγει καθόλου από το σχέδιο περικοπής δαπανών για τη μείωση του ελλείμματος. Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα βοηθήσει τη χρηματοδότηση “ατελείωτων διασώσεων” των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Ο Κάμερον ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν θα επιτρέψει η Βρετανία να “συρθεί σε ατελείωτες διασώσεις” χωρών-μελών του ενιαίου νομίσματος.

Η ομιλία του Κάμερον έγινε ανήμερα της δημοσιοποίησης νέων στοιχείων που δείχνουν ότι η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας ήταν σχεδόν στάσιμη μεταξύ Οκτωβρίου 2010 και Ιουνίου 2011.

“Το σχέδιό μας είναι σωστό και θα δουλέψει” είπε στους συνέδρους του Συντηρητικού Κόμματος, επιμένοντας ότι ο μόνος δρόμος για να κινηθεί μπροστά η χώρα είναι η μείωση του ελλείμματος.

Μαζί του στο συνέδριο ήταν και η συζυγός του

Ελάχιστα μπορούν να γίνουν για να τονωθεί η βρετανική οικονομία άμεσα χωρίς να εγκαταλειφθεί το τετραετές πρόγραμμα μείωσης του ελλείμματος, τονίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Λονδίνο

Υπογραμμίζουν ακόμα ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος θωράκισης της οικονομίας απέναντι στην κρίση χρέους στην Ευρώπη, που είναι και βασικός εμπορικός εταίρος της Βρετανίας.

“Η Ευρωζώνη είναι σε κρίση, η οικονομία της Γαλλίας και της Γερμανίας έχει φθάσει σε στασιμότητα, ακόμη και η παντοδύναμη Αμερική αμφισβητείται για τα χρέη της” ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε