Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο ΟΗΕ καλεί τους Ιρακινούς να προσέλθουν αύριο στις κάλπες

Ο ΟΗΕ καλεί τους Ιρακινούς να προσέλθουν αύριο στις κάλπες

Υπό την απειλή της βίας προσέρχονται αύριο Κυριακή στις κάλπες 19 εκατομμύρια Ιρακινοί, που έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους. “Σημαντικό ορόσημο” τις χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα.

Οι βουλευτικές εκλογές στο Ιράκ θα αποτελέσουν “άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην πολιτική ανάπτυξη της χώρας”, υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι μουν, καλώντας τους πολίτες της χώρας να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες αύριο Κυριακή.

“Μια ισχυρή εντολή από μέρους των ψηφοφόρων θα αποτελέσει ισχυρό μήνυμα υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας για όλους τους Ιρακινούς και θα προστεθεί στην πολιτική πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί”, ανέφερε ο Μπαν σε μήνυμά του με το οποίο καλωσόρισε την διεξαγωγή των εκλογών στο Ιράκ.

Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι περίπου 18,9 εκατ. Ιρακινοί έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ τις 275 έδρες της βουλής των αντιπροσώπων της χώρας διεκδικούν 6.529 υποψήφιοι.

Ο ΓΓ του Οργανισμού κάλεσε οι εκλογές, που όπως είπε μπορούν να προωθήσουν την “εθνική συμφιλίωση” στη χώρα, να είναι ειρηνικές. Κάλεσε επίσης την ανεξάρτητη ανώτατη εκλογική επιτροπή του Ιράκ να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει “αξιόπιστες εκλογές που θα διεξαχθούν σε κλίμα απαλλαγμένο από βία, παρενοχλήσεις και εκφοβισμούς”. Η επιτροπή υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε