Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι χώρες της συμμαχίας εξοπλίζουν του αντάρτες κατά του Καντάφι

REUTERS
Στρατηγός των αντικαθεστωτικών που μάχονται εναντίον του Καντάφι, επιβεβαιώνει τον εξοπλισμό των δυνάμεών τους από τη Δύση. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 26 τραυματίσθηκαν κατά τον βομβαρδισμό της Μιζουράτα.
Ο στρατιωτικός ηγέτης των ανταρτών στη Λιβύη, Στρατηγός Αμντούλ Φατάχ Γιουνίς, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ότι οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών έχουν παραλάβει εξοπλισμό προερχόμενο από τις χώρες της συμμαχίας.
 
Ο Γιουνίς όμως δεν αποκάλυψε το συγκεκριμένο τόπο προέλευσης των όπλων, αναφέροντας αόριστα ότι πρόκειται για ελαφρύ οπλισμό που προσφέρθηκε στους εξεγερμένους από φιλικές χώρες.
 
“Αλλά αυτό δεν αρκεί “, προειδοποίησε ο επικεφαλής των δυνάμεων των εξεγερμένων, στην συνέντευξή του στο δορυφορικό δίκτυο Αλ-Αάν, αποτείνοντας έκκληση στο ΝΑΤΟ, να κάνει εξαίρεση στην απόφασή του για επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από το έδαφος της Λιβύης και να επιτρέψει στους αντικαθεστωτικούς, που μάχονται ενάντια στον Μουαμάρ Καντάφι, να επιτεθούν στα στρατεύματά του με τα δικά τους αεροπλάνα.
 
Νωρίτερα μάλιστα είχε απευθύνει και ενστάσεις κριτικής στο ΝΑΤΟ, γιατί κατά τη γνώμη του, καθυστέρησε να ξεκινήσει τις επιδρομές κατά του καθεστώτος Καντάφι.
 
Ο Γιουνίς, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Καντάφι, αυτομόλησε στις τάξεις των εξεγερμένων εγκαταλείποντας τους παλιούς συντρόφους του.
 
 
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού, το βράδυ της Τρίτης, από τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, στην πόλη Μιζουράτα, που παραμένει υπό πολιορκία εδώ και τρεις εβδομάδες, όπως είπε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ, εκπρόσωπος των ανταρτών που ελέγχουν την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Λιβύης.
 
” Δύο πολίτες σκοτώθηκαν και 26 άλλοι τραυματίστηκαν από τις φονικές επιθέσεις στη Μιζουράτα, σήμερα “, ανέφερε ο αντάρτης πού δήλωσε ότι το όνομά του είναι Νάσερ.
 
” Ήμουν στο νοσοκομείο και είδα τις σωρούς αυτών που έχασαν τη ζωή τους αλλά και αρκετούς από τους τραυματίες “, προσέθεσε, παραθέτοντας και τη μαρτυρία γιατρού του νοσοκομείου που του επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων και των τραυματισμένων.
 
Ο κυβερνητικός στρατός που πολιορκεί τη Μιζουράτα, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει νωρίτερα άλλος αντάρτης, βομβάρδισε την Τρίτη την πόλη, αλλά μετά σταμάτησε. Ανέφερε ακόμα ότι οι επιθέσεις κυρίως εκδηλώθηκαν γύρω από το λιμάνι της πόλης, αλλά και κοντά στο κέντρο της, στην περιοχή της οδού Τριπόλεως.

ΔΠΔ: «Ο Καντάφι σχεδίαζε δολοφονίες διαφωνούντων πριν την εξέγερση»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε