Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ορκωμοσία Τραμπ: Ορκίστηκε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ! Όλα όσα συνέβησαν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Και επισήμως 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ
– Προστατευτισμός, αναδιάταξη διεθνών συμμαχιών και δημιουγία υποδομών στο επίκεντρο της παρθενικής προεδρικής του ομιλίας
– Επεισόδια με διαδηλωτές στους δρόμους της Ουάσιγκτον, πριν αλλά και μετά την ορκωμοσία – Αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών
– Λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν στην Ουάσινγκτον από το live blog του newsit.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα πλέον, ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ολόκληρη η ομιλία του νέου προέδρου, εκτός από τις συνεχείς αναφορές στον θεό και τις ΗΠΑ, είχε στο επίκεντρό της, την λογική του προστατευτισμού στην οικονομία αλλά και των διεθνών συμμαχιών.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, σφράγισε την ομιλία του με τη φράση “Δύο απλοί κανόνες: Αγοράζουμε αμερικανικά, προσλαμβάνουμε Αμερικανούς”, αλλά και με την αναφορά του στην υποχρέωση των χωρών να προασπίζουν οι ίδιες τα σύνορα τους. Αυτή η τελευταία αναφορά θα μπορούσε να σημάνει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από μια σειρά χώρες της υφηλίου, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να κατευθύνει μεγάλο μέρος των χρημάτων που οι ΗΠΑ ξοδεύουν στα εκτός χώρας στρατεύματα, για υποδομές του κράτους.

Οι υποδομές ήταν και το τρίτο σημείο, στο οποίο στάθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην παρθενική του ομιλία στον θεσμικό του πλέον ρόλο. “Θα χτίσουμε δρόμους, γέφυρες, σιδηροδρόμους και αεροδρόμια παντού” είπε ο Ντόναλτ Τραμπ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝΙ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΣΤΟ live blog του newsit.gr

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε