Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παραλύουν οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι

Παραλύουν οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.03.2011 | 07:57
Πρώτη δημοσίευση: 08.03.2011 | 07:57

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις επτά μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρίες της χώρας ανακοίνωσε το συνδικάτο των μηχανοδηγών GDL.

Οι μηχανοδηγοί των τρένων στη Γερμανία τάχθηκαν στην ψηφοφορία που διοργάνωσε το συνδικάτο GDL υπέρ μιας ευρείας απεργιακής κινητοποίησης και στις επτά μεγαλύτερες επιχειρήσεις του τομέα, ανακοίνωσε η εργατική ένωση την Δευτέρα.
 
Στην μεγαλύτερη εταιρία, την Deutsche Bahn, το 92% των συνδικαλισμένων μηχανοδηγών ψήφισαν υπέρ της απεργίας. Στις άλλες έξι υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης τάχθηκε το 96% όσων ψήφισαν.
 
Το GDL δεν αποκάλυψε πότε θα αρχίσει η απεργία, αλλά οι κινητοποιήσεις εκτιμάται ότι θα αρχίσουν με στάσεις εργασίας. Ανέφερε ότι σήμερα Τρίτη δε θα γίνουν απεργιακές κινητοποιήσεις.
 
Το συνδικάτο είχε πραγματοποιήσει πριν θέσει το θέμα σε ψηφοφορία τρεις "προειδοποιητικές" στάσεις εργασίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, προκαλώντας σύγχυση στους επιβάτες. Οι νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να επηρεάσουν τόσο τους επιβάτες που κινούνται σε προάστια, εντός και μεταξύ πόλεων αλλά και τους τουρίστες που χρησιμοποιούν συρμούς υψηλής ταχύτητας.
 
Το GDL ανέφερε ότι θα παρεμποδίσει και τους εμπορευματικούς συρμούς στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να επιτύχει εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας με ενιαίο μισθολόγιο για το σύνολο των 26.000 μηχανοδηγών.
 
Ανταγωνιστές της Ντόιτσε Μπαν, που ως σήμερα πληρώνουν τους οδηγούς ως και 30% λιγότερο, υποστηρίζουν ότι η εταιρία θα αποκτήσει "μονοπώλιο" εάν όλες οι επιχειρήσεις έχουν τις ίδιες δομές κόστους.
 
"Υπάρχουν παραπάνω από αρκετοί λόγοι για να συνεχίσουμε τον αγώνα με στόχο την επίτευξη των στόχων στους οποίους συμφωνήσαμε από κοινού, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων απεργιακών κινητοποιήσεων", δήλωσε ο Κλάους Βεσέλσκι, επικεφαλής του GDL.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook