Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Περικοπές επιδομάτων – μισθών και στη Γαλλία

REUTERS
Κόβουν επιδόματα και απαλλαγές για τον περιορισμό του ελλείμματος

Περικοπές ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
 
Ανάμεσα στα μέτρα που αποφάσισε ο Νικολά Σαρκοζί και το οικονομικό του επιτελείο είναι η κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
 
Ταυτόχρονα, αναθεωρήθηκε προς τα κάτω η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2011 σε 2% έναντι του 2,5% και «πάντως μεγαλύτερη του 1,4%» που είναι η εκτίμηση για το 2010, υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.
 
Σημειώνεται ότι η γαλλική οικονομία ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των ειδικών αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με ρυθμό +0,6%.
 
Για το 2010 το δημόσιο έλλειμμα θα κλείσει στο 8% του ΑΕΠ ενώ ο στόχος για όλο το 2011 είναι η περαιτέρω μείωση στο 6% ώστε το 2013 το έλλειμμα να είναι 3% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Νωρίτερα μέσα στο έτος, είχαν ανακοινωθεί και άλλα μέτρα λιτότητας όπως ο τερματισμός της χρηματοδότησης των ελλειμμάτων στους δήμους και τις κοινότητες από την κεντρική κυβέρνηση και η μείωση έως το 2013 κατά 10% όλων
ανεξαιρέτως των κονδυλίων, που το κράτος διαθέτει για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κρατικού μηχανισμού.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε