Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

“Πόλεμος” Αυστρίας – Τουρκίας λόγω Ερντογάν!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Εκρηκτικό είναι το κλίμα, εδώ και λίγες ώρες, ανάμεσα στην Αυστρία και την Τουρκία μετά από δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ, ο οποίος είπε πως δεν είναι ευπρόσδεκτος στη χώρα ο Ερντογάν πριν από το δημοψήφισμα! Η Τουρκία απάντησε σχεδόν αμέσως!

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι η Τουρκία «δεν θεωρεί ευπρόσδεκτες» τις δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του Ερντογάν στην Αυστρία πριν από το δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα δεν αφορά την Αυστρία, τόνισε ο Κουρτουλμούς.

Νωρίτερα σήμερα, ο Κουρτς ανέφερε στην εφημερίδα Heute: «Οι εμφανίσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας (στην Αυστρία από τον Ερντογάν) δεν είναι ευπρόσδεκτες».

Ο Κουρτς τόνισε επιπλέον ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους μπορεί να επισκεφθεί την Ευρώπη και την Αυστρία στο πλαίσιο των διμερών επαφών «όπως οποιοσδήποτε άλλος ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος», προσθέτοντας ωστόσο ότι η Βιέννη απορρίπτει κάποιον που θα μεταφέρει στην Αυστρία την προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα του και μαζί την πόλωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε