Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρωταπριλιά: Όταν οι πρωταπριλιάτικες φάρσες πάνε πολύ λάθος [vid]

Πρωταπριλιά: Όταν οι πρωταπριλιάτικες φάρσες πάνε πολύ λάθος [vid]

Η Πρωταπριλιά μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ δυσάρεστη εμπειρία, αν οι πρωταπριλιάτικες φάρσες πάνε λάθος… Δείτε βίντεο με δέκα fails πρωταπριλιάτικων “αστείων” που στοίχισαν ακόμα και ζωές.

Το έθιμο της Πρωταπριλιάς καλεί τον κόσμο να πει “αθώα” ψέματα ή να κάνει πρωταπριλιάτικες φάρσες στην οικογένεια, στους φίλους ακόμα και σε συνάδελφους του στο γραφείο. Πολλοί ξεκαρδίζονται στο γέλιο, άλλοι όμως εκνευρίζονται και δεν θεωρούν καθόλου αστεία την μέρα αυτή. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν πρωταπριλιάτικες φάρσες πάνε πολύ λάθος; Η απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί.

Ενδεικτικά μερικά παραδείγματα:

– Με το αστείο της Google κανείς δεν γέλασε

Στο Gmail, δίπλα στο κουμπί “Απάντηση”, η Google πρόσθεσε ένα κουμπί “Mic drop”. Χρησιμοποιώντας το, ο χρήστης απαντούσε στο email με ένα GIF Minion. Η τοποθέτηση του κουμπιού αυτού στη θέση του “Send and archive” μπέρδεψε τους χρήστες οι οποίοι από συνήθεια το πατούσαν κατά λάθος στέλνοντας το… Minion ακόμα και σε σοβαρά e-mails. Η Google έλαβε σειρά εξοργισμένων e-mail από χρήστες που κατήγγειλαν ότι έστειλαν κατά λάθος τη φάρσα σε επαγγελματικά e-mails, γεγονός που σε ορισμένες περιπτώσεις τους στοίχισε ακόμη και τη δουλειά τους.

– Η εισβολή των εξωγήινων

Το 2010 η εφημερίδα Al Ghad δημοσίευσε άρθρο που μιλούσε για εισβολή εξωγήινων στην Ιορδανία. Και αν νομίζετε ότι κανείς δεν πήρε στα σοβαρά την “είδηση” αυτή, κάνετε λάθος… Το πλήθος τρομοκρατήθηκε, πόλεις εκκενώθηκαν, σχολεία έκλεισαν και τελικά η εφημερίδα συνειδητοποίησε τον πανικό που προκάλεσε και ζήτησε συγγνώμη!

– Ο Τιτανικός…ξαναβυθίστηκε!

Το 2001 ο ραδιοφωνικός σταθμός Dj της Αγγλίας, αποφάσισε να κάνει μια πρωταπριλιάτικη φάρσα. Ανακοίνωσαν ότι πιστό αντίγραφο του Τιτανικού θα παρουσιαστεί στην ακτή της περιοχής Sussex. Τεράστια μερίδα του πληθυσμού που άκουγε τον ραδιοφωνικό σταθμό έσπευσε στον λόφο πάνω από την ακτή, για να απολαύσει τη θέα του κρουαζιερόπλοιου. Το πρόβλημα ήταν ότι ο λόφος δεν άντεξε και προκλήθηκε ρωγμή με αποτέλεσμα κομμάτια του βράχου να πέφτουν στην ακτή…

– Όχι τέτοιες φάρσες σε συνάδελφους μας στη δουλειά!

Ο Glenn πήρε άδεια από την δουλειά του και οι συνάδελφοι του στο γραφείο του έκαναν ίσως την πιο άσχημη πρωταπριλιάτικη φάρσα. Τού έστειλαν εμαίηλ, όπου τον ενημέρωναν ότι η προθεσμία για το επόμενο project που είχε αναλάβει, άλλαξε, για μία μέρα νωρίτερα. Ο Glenn ακύρωσε το ταξίδι αναψυχής που είχε κανονίσει, πιέστηκε για να τελειώσει τη δουλειά του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με έντονες ταχυπαλμίες. Και δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να μηνύσει τους συνάδελφούς του για τη συναισθηματική βλάβη που του προκάλεσαν.

– Πότε φάρσες σε πρώην!

Ο Randy Wood αποφάσισε να κάνει μια… ακραία φάρσα στην πρώην του. Της έστειλε μήνυμα να έρθει σπίτι του γιατί έχει κάτι να της δείξει. Ο Randy έφτιαξε σκηνικό στον κήπο του, έτσι ώστε να φαίνεται σαν να αυτοκτόνησε με σκοινί από ένα δέντρο! Η άτυχη γυναίκα αντικρίζοντας το θέαμα έτρεξε να φύγει για να καλέσει βοήθεια και πήρε αμέσως την αστυνομία. Επειδή όμως περιπολικά απασχολήθηκαν για μία φάρσα… ο Randy όχι μόνο συνελήφθη αλλά και πλήρωσε πρόστιμο 1.000 δολαρίων.

– Η φάρσα (;) που σκόρπισε τον θάνατο…

Το 2013 ο φοιτητής Ιατρικής, Lin Senhao, έβαλε χημικό υγρό στα μπουκάλια νερού του σπιτιού όπου έμενε μαζί με τον συγκάτοικό του με σκοπό να του κάνει πλάκα… Ο συγκάτοικος του, Huang, ήπιε από το μπουκάλι μη γνωρίζοντας τι περιέχει και άρχισε να νιώθει έντονους πόνους με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι δηλητηριάστηκε και τελικά σε λίγες ώρες έχασε τη ζωή του. Όσο για τον Lin, οι δικαστές δεν πίστεψαν ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικη φάρσα και τον καταδίκασαν σε θανατική ποινή για δολοφονία εκ προθέσεως. Το 2015 ο Lin πέθανε μπροστά στα μάτια των συμφοιτητών του.

Δείτε και τις δέκα πρωταπριλιάτικες φάρσες που πήγαν πολύ μα πολύ λάθος…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε