Κόσμος

Πέντε νεκροί από την ισραηλινή επιδρομή εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Παρά την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στις 27 Νοεμβρίου 2024, το Ισραήλ διατηρεί στρατεύματα σε πέντε στρατηγικής σημασίας συνοριακές θέσεις στο νότιο Λίβανο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σήμερα σε επιδρομές του Ισραήλ εναντίον βάσεων της Χεζμπολάχ στον βορειοανατολικό Λίβανο.

«Επιδρομές του Ισραήλ στην Μπεκάα και στα υψώματα Χερμέλ άφησαν, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, πέντε νεκρούς και πέντε τραυματίες», τόνισε το λιβανικό υπουργείο, με το Τελ Αβίβ να επιμένει πως επιτέθηκε σε στόχος της Χεζμπολάχ.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων Ani έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά επιδρομές στον βορειοανατολικό Λίβανο, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Με ανάρτηση στο X, ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντραΐ, δήλωσε ότι ισραηλινά αεροσκάφη στόχευσαν «πολλαπλές θέσεις της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων θέσεων της δύναμης Ραντουάν», επίλεκτης μονάδας του σιιτού κινήματος.

Αυτές είναι οι πρώτες ισραηλινές επιδρομές από τότε που ο Λίβανος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο στρατός του θα αρχίσει να εφαρμόζει το σχέδιό του για τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, που βγήκε σοβαρά αποδυναμωμένη από τον πρόσφατα πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Παρά την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στις 27 Νοεμβρίου 2024, το Ισραήλ διατηρεί στρατεύματα σε πέντε στρατηγικής σημασίας συνοριακές θέσεις στο νότιο Λίβανο και διεξάγει τακτικά επιδρομές, κυρίως εναντίον θέσεων και αξιωματούχων της Χεζμπολάχ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ