Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Στην Τύνιδα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη

Στην Τύνιδα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αμπντούλ Ιλά Αλ-Χατίμπ, ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ, Μπαν κι Μουν έφθασε σήμερα στην Τύνιδα για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την κρίση στη Λιβύη.

Όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος, έφθασε σε μία χώρα για να συμμετάσχει «στο διάλογο ανάμεσα στους εκπροσώπους του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι και σε εκείνους των αντικαθεστωτικών» .

«Στη διάρκεια της νύχτας διεξήχθησαν συνομιλίες σε ξενοδοχείο της Ντζέρμπα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας» δήλωσε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή που πρόσκειται στις υπηρεσίες ασφαλείας της Τυνησίας.
«Αυτοκινητοπομπή πέρασε χθες Κυριακή τα σύνορα στο Ρας Τζεντίρ, κοντά στην Ντζέρμπα» πρόσθεσε η πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Την ίδια ώρα, ένα νοτιοαφρικανικό αεροσκάφος και δύο στρατιωτικά ελικόπτερα του Κατάρ βρίσκονταν στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Ντζέρμπα, ενός νησιού στα νότια της Τυνησίας, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του αεροδρομίου.

Ο Λίβυος υπουργός Υγείας Αχμεντ Χιτζάζι και ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ιμπραήμ Σερίφ καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών, Αμπντελάτι Ομπέιντι, διέμειναν χθες Κυριακή στην Ντζέρμπα, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων TAP.

Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με «πολλά άλλα μέρη» χωρίς να αναφερθεί με λεπτομέρειες στο περιεχόμενο των συνομιλιών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε