Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Στις 6 ώρες που τα έλεγαν Άσαντ-Νταβούτογλου, πολίτες δολοφονούνταν εν ψυχρώ

ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν έχει τελειωμό το δράμα της Συρίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας με την υποστήριξη τανκς σκοτώνουν ό,τι βρουν μπροστά τους και από την έναρξη της εξέγερσης κατά του Άσαντ έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι.

Ο νέος τραγικός απολογισμός του κινήματος κατά του καθεστώτος Άσαντ έρχεται καθώς στα σύνορα με την Τουρκία, στη Χάμα αλλά και στη Ντέιρ αλ Ζορ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άνθρωποι.

26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν στρατεύματα με την υποστήριξη αρμάτων μάχης εισέβαλαν το χωριό Σόραν και άλλα χωριά βόρεια της Χάμα ο συριακός Εθνικός Οργανισμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης στην πόλη Μπίνις, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία, σε μία παρόμοια επίθεση.

17 πολίτες σκοτώθηκαν στην Ντέιρ αλ Ζορ, όπου εδώ και μέρες έχει εισβάλει ο στρατός, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επικαλείται ακτιβιστές που βρίσκονται στην πόλη.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαφορετικές συνοικίες της Ντέιρ αλ Ζορ, όπου πραγματοποίησαν επίθεση άρματα μάχης και οχήματα με πυροβόλα όπλα, ενώ ακόμη δύο πολίτες είχαν χάσει νωρίτερα σήμερα το πρωί τη ζωή τους στην ίδια πόλη, σύμφωνα με την οργάνωση.

Όλα αυτά ενώ επί έξι ώρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέντ Νταβούτογλου είχε συνομιλίες με τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ, σε μια προσπάθεια να τον πείσει να σταματήσει να χρησιμοποιεί βία για να σταματήσει τις διαδηλώσεις. Οι συνομιλίες κράτησαν έξι ολόκληρες ώρες και μετά ο Νταβούτογλου πήγε στην πρεσβεία της Τουρκίας χωρίς να κάνει καμία ανακοίνωση για το τι συζητήθηκε.

Τι είπε ο Νταβούτογλου – Ανυποχώρητος ο Άσαντ
Η Τουρκία απαίτησε από την συριακή κυβέρνηση να σταματήσει την αιματοχυσία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τούρκος υπουργός περιέγραψε τις συνομιλίες του με τον Μπασάρ αλ Άσαντ ως ειλικρινείς και φιλικές, προσθέτοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις επαφές με όλα τα μέρη της συριακής κοινωνίας και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα γεγονότα στην Συρία

Παρά το «αυστηρό μήνυμα» που φέρεται να μετέφερε στον Σύρο πρόεδρο ο Τούρκος υπουργός, ο Μπασάρ αλ Άσαντ ξεκαθάρισε ότι η Δαμασκός θα συνεχίσει να καταδιώκει τις “τρομοκρατικές οργανώσεις” στις οποίες το καθεστώς επιρρίπτει τις ευθύνες για το χάος που έχει προκληθεί στη χώρα, σύμφωνα με το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Συρία ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ. για να τη… συνετίσει

Ξεμένει από συμμάχους ο Άσαντ – Σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά

Ο Αραβικός κόσμος εναντίον της Συρίας – Ρέει το αίμα

Νέο μακελειό στη Συρία – Βίντεο ντοκουμέντο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε