Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συναγερμός και στη Δανία για μολυσμένες ζωοτροφές

Συναγερμός και στη Δανία για μολυσμένες ζωοτροφές
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.01.2011 | 21:51
Πρώτη δημοσίευση: 09.01.2011 | 21:51

Διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο με τις διοξίνες. Μετά τη Γερμανία και την Ολλανδία, τώρα συναγερμός έχει σημάνει και στις αρχές της Δανίας που ενημερώθηκαν για πιθανή παρουσία μολυσμένων ζωοτροφών στη χώρα.

Τα προϊόντα που προήλθαν από τη Γερμανία, αγοράστηκαν από μια δανέζικη επιχείρηση τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοίνωσε αξιωματούχος αρμόδιος για τη διατροφική ασφάλεια.

«Γνωρίζουμε ότι μια δανέζικη επιχείρηση αγόρασε ζωοτροφές από μια γερμανική επιχείρηση και ότι αυτές μπορεί να έχουν μολυνθεί με διοξίνη», δήλωσε ο Κιμ Βάντρουπ Σιγκσγκαάρντ, διευκρινίζοντας ότι οι ζωοτροφές προορίζονταν για κλώσες.

Άμεσα θα ξεκινήσει έρευνα στη Δανία για να εξακριβωθεί αν μολυσμένες ζωοτροφές βρίσκονταν μεταξύ αυτών που εισήχθησαν στη Δανία.

Στη Γερμανία τώρα, περίπου 3.000 γερμανικά αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις, που είχαν υποχρεωθεί να διακόψουν τις παραδόσεις όταν ξέσπασε το σκάνδαλο μόλυνσης με διοξίνη, μπορούν να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους.

«Δεν απομένουν περισσότερα από 1.470 εκτροφεία στα οποία έχουν ανασταλεί οι παραδόσεις από τα περίπου 4.400 στα οποία είχε αρχικά εφαρμοστεί το μέτρο», ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας.

Την περασμένη Παρασκευή, περισσότερα από 4.700 αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις από τα περίπου 375.000 που υπάρχουν στη χώρα υποχρεώθηκαν να κλείσουν για προληπτικούς λόγους σε 8 κρατίδια της Γερμανίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που επλήγησαν βρίσκονται στην Κάτω Σαξονία, όπου η εταιρεία Harles und Jentzsch παρέδωσε το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο μολυσμένα λύπη που προορίζονταν για την παραγωγή ζωοτροφών.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook