Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνελήφθη ο ιδρυτής του «Ποιμένα των Θαλασσών»

Συνελήφθη ο ιδρυτής του «Ποιμένα των Θαλασσών»

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν τον ιδρυτή της οργάνωσης Sea Shepherd (Ποιμένας των Θαλασσών), η οποία είναι γνωστή για τις κινηματογραφικές όσο και αμφιλεγόμενες καταδιώξεις ιαπωνικών φαλαινοθηρικών.

Ο Πολ Ουότσον κατηγορείται για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των πλοίων, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ, το 2002, και κινδυνεύει να εκδοθεί στην Κόστα Ρίκα.

«Αυτήν τη στιγμή κρατούμαι στη Φρανκφούρτη κατηγορούμενος από την Κόστα Ρίκα. Εμφάνιση στο δικαστήριο το πρωί», είναι το λακωνικό μήνυμα του ίδιου του Ουότσον στο λογαριασμό του στο twitter, ο οποίος δεν έχει ενημερωθεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας. «Εκπρόσωπος της οργάνωσης έκανε λόγο για «ανοησίες» αναφερόμενος στη σύλληψη του Καναδού ιδρυτή της, ζητώντας παράλληλα να απαλλαχθεί από τις κατηγορίες.

Μέσα ενημέρωσης στην Κόστα Ρίκα μεταδίδουν ότι ο Ουότσον, καπετάνιος της ναυαρχίδας Steve Irwin, κατηγορείται και για απόπειρα δολοφονίας. Φέρεται να οδήγησε το πλοίο του πάνω στο αλιευτικό Varadero, στο οποίο επέβαιναν κυνηγοί καρχαριών, και στη συνέχεια να πραγματοποίησε επίθεση. Σε δελτίο Τύπου της ωστόσο, η οργάνωση δεν κάνει καμία αναφορά σε αυτές τις κατηγορίες.

«Το συγκεκριμένο περιστατικό “παρεμπόδισης της κυκλοφορίας των πλοίων” έλαβε χώρα στο πέλαγος, στα χωρικά ύδατα της Γουατεμέλας, όταν ο Ποιμένας των Θαλασσών βρέθηκε αντιμέτωπος με παράνομη επιχείρηση κυνηγιού καρχαριών για τα πτερύγιά τους», γράφει ο συντάκτης της ανακοίνωσης, με την οποία η οργάνωση παρουσιάζει τη δική της εκδοχή για το συμβάν. «Κατ’ εντολή των αρχών της Γουατεμάλας, ο Ποιμένας συμβούλευσε το πλήρωμα του Varadero να διακόψει τις παράνομες δραστηριότητές του και να επιστρέψει στο λιμάνι προκειμένου να διωχθεί».

Η οργάνωση «οικο – τρομοκρατών», όπως την χαρακτηρίζουν κάποιοι για τις επιθετικές μεθόδους της, ισχυρίζεται ότι την ώρα που το πλοίο της οδηγούσε το Varadero στο λιμάνι, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. «Έστειλαν μια κανονιοφόρο από τη Γουατεμάλα να αναχαιτίσει το πλήρωμα του Ποιμένα», υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της. «Το πλήρωμα του Varadero κατηγόρησε τον Ποιμένα ότι προσπάθησε να τους σκοτώσει, παρότι το βίντεο το διαψεύδει». Τότε, σύμφωνα πάντα με το συντάκτη της ανακοίνωσης, το Steve Irwin άρχισε να κατευθύνεται προς την Κόστα Ρίκα.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε πως στο πλευρό του Ουότσον βρίσκονται οι ευρωβουλευτές Ντανιέλ Κον – Μπεντίτ και Ζοζέ Μποβέ. «Ελπίζουμε αυτοί οι δύο αξιότιμοι κύριοι να απελευθερώσουν τον Καπετάνιο Ουότσον προτού αυτή η ανοησία πάρει έκταση».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε