Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνεχίζει τον εποικισμό της Ιερουσαλήμ ο Νετανιάχου

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται πως εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών για να συνεχίσει το εποικιστικό πρόγραμμα στην Ιερουσαλήμ…

 

παρόλο που υπάρχουν άλλα σημεία διαφωνιών ως προς την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.
 
Ο Νιρ Χεφέζ δήλωσε στην ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού, μία ημέρα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ, ότι ο Νετανιάχου επέτυχε “την κατανόηση” (των ΗΠΑ) για την πολιτική έναντι των Παλαιστινίων, στις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον.
Ωστόσο “εξακολουθούν να υπάρχουν σημεία διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών”, πρόσθεσε ο Χεφέζ.
 
Η κυβέρνηση Ομπάμα εξέφρασε αντιρρήσεις για τα σχέδια του Ισραήλ να χτίσει 1600 κατοικίες στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Ωστόσο ο Χεφέζ είπε πως στη διάρκεια της συνάντησης Ομπάμα- Νετανιάχου, συμφωνήθηκε ότι η ισραηλινή “εποικιστική πολιτική στην Ιερουσαλήμ δεν αλλάζει”.
 
Ο Νετανιάχου έφυγε από την Ουάσινγκτον, όπου πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη, “με ένα κατάλογο κατανόησης και πρόσθετα σημεία στα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, αναφορικά με το πως θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους”, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε