Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θέμα ανταλλαγής πληθυσμών θέτει το Ισραήλ

Θέμα ανταλλαγής πληθυσμών θέτει το Ισραήλ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.09.2010 | 16:56
Πρώτη δημοσίευση: 19.09.2010 | 16:50

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, υποστήριξε ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους θα έπρεπε να βασίζονται στην "ανταλλαγή εδαφών και πληθυσμών".

"Οι διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους δεν πρέπει να έχουν ως βάση την αρχή της γης με αντάλλαγμα την ειρήνη, αλλά την ανταλλαγή εδαφών και πληθυσμών", είπε ο Λίμπερμαν. "Η άρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής να αναγνωρίσει το Ισραήλ ως κράτος του εβραϊκού λαού, θα πρέπει να μας οδηγήσει να θέσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ζήτημα των Αράβων Ισραηλινών, δεν γίνεται να αποφύγουμε αυτό το θέμα", πρόσθεσε. "Είναι σαν κάποιος να πουλήσει το διαμέρισμά του απαιτώντας να παραμείνει σ' αυτό η πεθερά του, είναι αδύνατο και απαράδεκτο", κατέληξε.

Ο Λίμπερμαν, που είναι ηγέτης του υπερεθνικιστικού κόμματος Ισραήλ Μπεϊτένου, επιδιώκει τον "χωρισμό" των Εβραίων από τους Άραβες και την εξέλιξη του Ισραήλ σε "εθνικά ομογενούς" κράτους. Υποστηρίζει μάλιστα ότι οι Άραβες Ισραηλινοί, που αποτελούν το 20% του πληθυσμού του Ισραήλ και κατάγονται από Παλαιστίνιους, οι οποίοι δεν έφυγαν όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ, το 1948, αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια του κράτους.

Οι θέσεις του Λίμπερμαν πάντως δεν αντιπροσωπεύουν την επίσημη θέση της ισραηλινής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook