Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Το «Κίνημα της Wall Street» καταλαμβάνει τις ΗΠΑ – Και ο Ομπάμα το στηρίζει!

Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Λας Βέγκας, Σαν Φρανσίσκο… Οι «αγανακτισμένοι» των Ηνωμένων Πολιτειών είναι… παντού! Δείτε φωτογραφίες.

Οι διαδηλώσεις εναντίον του οικονομικού συστήματος των ΗΠΑ και των οικονομικών ανισοτήτων επεκτάθηκαν χθες Πέμπτη σε πολλές πειροχές της Αμερικής και βρήκαν ανέλπιστη συμπάθεια εκ μέρους κορυφαίου αξιωματούχου ενός από τους κύριους στόχους των διαδηλωτών — της Φέντεραλ Ριζέρβ, της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.


Το κίνημα “Κατάληψη της Wall Street” που άρχισε τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη με λίγους ανθρώπους, αλλά μέρα με την ημέρα μεγαλώνει και πλέον έχει επεκταθεί με διαδηλώσεις σε τουλάχιστον 12 πόλεις.

Τάμπα (Φλόριντα), Τρέντον και Τζέρζι Σίτι (Νιου Τζέρσεϊ), Φιλαδέλφεια, Νόρφολκ (Βιρτζίνια), Σικάγο και Σεντ Λιούις, Χιούστον, Σαν Αντόνιο και Όστιν (Τέξας), Νάσβιλ (Τενεσί) και Πόρτλαντ, Όρεγκον, Σιάτλ, Σαν Φρανσίσκο, Λας Βέγκας και Λος Άντζελες.
Δεν έλλειψαν οι συλλήψεις στο Λος Άντελες

Οι διαδηλωτές βρήκαν έναν ανέλπιστο σύμμαχο στο πρόσωπο ενός από τους… «στόχους» τους. Ο πρόεδρος της Federal Reserve του Ντάλας, ο Ρίτσαρντ Φίσερ, εξέπληξε μια ομάδα επιχειρηματιών όταν δήλωσε πως”αισθάνομαι κάποια συμπάθεια γι’ αυτούς (τους διαδηλωτές), αυτό θα σας σοκάρει”.
Λας Βέγκας: Το μήνυμα ξεκάθαρο "Σε λίγο, οι φτωχοί δε θα έχουν τίποτα άλλο να φάνε, εκτός από τους πλούσιους"
V for Vendetta: "Οι επιχειρήσεις ληστεύουν τις ΗΠΑ. Οι επιχειρήσεις δεν είναι άνθρωποι..."
“Έχουμε πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά”, πρόσθεσε ο Φίσερ. “Έχουμε μια άνιση κατανομή του εισοδήματος. Έχουμε υπερβολικά πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά για υπερβολικά πολύ καιρό. Έχουμε πολύ απογοητευμένους ανθρώπους και μπορώ να καταλάβω την απογοήτευσή τους”.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραδέχθηκαν επίσης την απογοήτευση και την οργή των διαδηλωτών.



“Οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι και, ξέρετε, οι διαδηλωτές δίνουν φωνή σε μια απογοήτευση που έχει ευρύτερη βάση για το πώς λειτουργεί το οικονομικό σύστημά μας”, δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Ο Μπάιντεν, μιλώντας στο Washington Ideas Forum, παρομοίασε το κίνημα διαμαρτυρίας με το Tea Party, το οποίο δημιουργήθηκε το 2009 μετά την εκλογή του Ομπάμα και έχει γίνει μια ισχυρή δύναμη στη βάση των συντηρητικών βοηθώντας να εκλεγούν δεκάδες Ρεπουμπλικανοί.

“Ο αμερικανικός λαός δεν πιστεύει πως το σύστημα είναι δίκαιο”, δήλωσε ο Μπάιντεν.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαδηλωτές πολιορκούν τη Wall Street! Video

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε