Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Το μέγεθος μετράει… για τον Τραμπ! Απίστευτες ατάκες στο debate

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Στο ελληνικό debate τον περασμένο Σεπτέμβριο ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν θέμα ύψους και… σκηνοθέτη. Στο debate των Ρεπουμπλικάνων ήταν θέμα… μεγέθους. Του Ντόναλντ Τραμπ συγκεκριμένα.

Την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι κάνουν ό,τι μπορούν για να… μειώσουν τα ποσοστά του μεγιστάνα του real estate, αφού ο κίνδυνος να είναι εκείνος ο υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου για την προεδρία των ΗΠΑ μεγαλώνει μέσα την ημέρα, εκείνος κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: προκαλεί.

Το βράδυ της Πέμπτης λοιπόν, το Fox News φιλοξένησε το debate ανάμεσα στους τέσσερις υποψηφίους που έχουν απομείνει να παλεύουν για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων: τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Τεντ Κρουζ, τον Μάρκ Ρούμπιο και τον Τζον Κέισιτς.

Πριν μερικές μέρες, ο Ρούμπιο είχε πει επιτιθέμενος στον Τραμπ: “Ξέρετε τι λένε για τους άνδρες με μικρά χέρια, δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς”. Σιγά μην το άφηνε αυτό ο Τραμπ να πέσει κάτω. Αφού κορόιδεψε τον Ρούμπιο για το ύψος του, ο Τραμπ μίλησε για τα χέρια του. “Κοιτάξτε αυτά τα χέρια. Είναι μικρά αυτά τα χέρια; Για να αναφέρεται στα χέρια μου ως μικρά, κάτι άλλο πρέπει να είναι μικρό (εννοώντας το πέος του προφανώς). Σας εγγυώμαι, δεν υπάρχει πρόβλημα”.

Το debate ήρθε λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το εξώφυλλο του περιοδικού TIME με τον Τραμπ και τικαρισμένα τα… κουτάκια πως είναι νταής, σόουμαν, παρτάκιας, δημαγωγός. Το μοναδικό μη τικαρισμένο κουτάκι είναι αυτό που γράφει: 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όλα αυτά την ώρα που φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια εκστρατεία για να… μειωθούν τα ποσοστά του Τραμπ. Άλλωστε, τις προηγούμενες μέρες ήταν πολλά τα κορυφαία στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που δήλωναν δημόσια ότι δεν θα ήθελαν υποψήφιο τον Τραμπ. Το έκανε δημόσια και ο Μιτ Ρόμνεϊ, χαρακτηρίζοντας τον πολιτική απάτη. Μόνο που ξέχασε (όχι και το Τραμπ όμως) πως το 2012 όταν ήταν εκείνος που πάλευε για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων πως είχε δεχτεί με… χαρά την υποστήριξη του μεγιστάνα. Τα λάθη πληρώνονται…

Φωτογραφια Reuters

Ρούμπιο, Κρουζ και Κέισιτς ρωτήθηκαν και πως θα αντιδράσουν αν τελικά ο Τραμπ πάρει το χρίσμα. Θα τον στηρίξουν έστω και με βαριά καρδιά, είπαν. “Μερικές φορές, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο” είπε χαρακτηριστικά ο 63χρονος Τζον Κέισικ.
Ο Τραμπ στην ερώτηση αν θα υποστήριζε έναν προεδρικό υποψήφιο που θα ήταν διαφορετικός από τον εαυτό του, απάντησε ότι τελικά θα το έκανε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε