Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σοκ! Αυτοκτόνησε μπροστά στην οικογένειά της μετά το ανελέητο cyber-bullying

Σοκ! Αυτοκτόνησε μπροστά στην οικογένειά της μετά το ανελέητο cyber-bullying

“Σας αγαπώ τόσο πολύ. Απλά να θυμάστε αυτό σας παρακαλώ. Λυπάμαι για όλα” ήταν το τελευταίο μήνυμα που έστειλε η 18χρονη Brandy Vela στα αγαπημένα της πρόσωπα πριν βάλει τέλος στη ζωή της.

Όταν οι γονείς και οι παππούδες της έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει, βρήκαν την Brandy μέσα στο δωμάτιό της με να κρατά όπλο. “Άκουσα κάποιον να κλαίει και έτρεξα πάνω. Κοίταξα στο δωμάτιό της και την είδα να στέκεται στον τοίχο, να κρατά όπλο και να κλαίει. “Brandy σε παρακαλώ” της είπα. Ο πατέρας μας φώναζε για βοήθεια και η Brandy αυτοπυροβολήθηκε” περιγράφει η μεγαλύτερη αδερφή της Jackie.

H 18χρονη πέθανε την Τρίτη λίγες ώρες αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η αδερφή της αποκάλυψε στο CNN ότι πάντα δεχόταν bullying για το βάρος της, αλλά τον τελευταίο καιρό είχε γίνει αμείλικτη εκστρατεία σε βάρος της στο ίντερνετ. “Έφτιαχναν ψεύτικους λογαριασμούς στο facebook και της έστελναν μηνύματα. Δεν τους απαντούσε αλλά συνέχιζαν να την ενοχλούν”. “Θα της έλεγαν πολύ πολύ άσχημα πράγματα. “Γιατί είσαι ακόμα εδώ;” Θα την αποκαλούσαν χοντρή και άσχημη. Ήταν πολύ όμορφη. Το μόνο πράγμα που έβρισκαν να την πειράξουν ήταν το βάρος της”.

Ο πατέρας της 18χρονης Raul Vela δήλωσε πως πολλοί άλλοι μαθητές είχαν αρχίσει να δημιουργούν ψεύτικους λογαριασμούς προσποιούμενοι πως είναι εκείνη. “Έφτιαχναν λογαριασμούς και έγραφαν πως ψάχνει σεξ. Προσπαθήσαμε να την πείσουμε να αφήσει το όπλο αλλά ήταν αποφασισμένη. Μας είπε ότι ήταν πολύ μακριά για να γυρίσει πίσω. Ήταν πολύ επώδυνο που το έζησα. Είναι δύσκολο όταν η κόρη σου σου ζητά να γυρίσεις. Νιώθεις αβοήθητος”.

Αν και η Brandy άλλαζε τον αριθμό του τηλεφώνου της και ανέφερε τους εκφοβιστές της στην αστυνομία, αλλά της είπαν ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι. “Δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα επειδή οι δράστες χρησιμοποιούσαν μια εφαρμογή που δεν μπορούσαν να εντοπιστούν και δεν μπορούσαν να επέμβουν μέχρι να συμβεί κάτι”, τόνισε η αδερφή της. Η οικογένειά της πιστεύει ότι η αυτοκτονία της οφείλεται στο bullying που δεχόταν για χρόνια.

Πηγή: News.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε