Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Αϊτής

Βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Αϊτής
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.01.2010 | 17:40
Πρώτη δημοσίευση: 17.01.2010 | 17:28

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι πρώτες οικονομικές δεσμεύσεις των χωρών της Ε.Ε.

 Οι χώρες της ΕΕ απηύθυναν έκκληση για την πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης για το θέμα της ανοικοδόμησης της Αϊτής, σύμφωνα με πολλές διπλωματικές πηγές. 

"Θα δείξουμε τόσο την προθυμία μας να εργαστούμε για τις άμεσες ανάγκες της χώρας, αλλά επίσης και για το μέλλον και την ανοικοδόμηση", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της ισπανικής προεδρία της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Κριστίνα Γκάλατς.

Για το πρωί της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί σύνοδος των Ευρωπαίων υπουργών αναπτυξιακής βοήθειας η οποία θα προεδρεύεται από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Κάθριν Αστον. Ο Ισπανός Υπουργός Εξωτερικών Miguel Angel Moratinos, θα εκπροσωπεί την Προεδρία της ΕΕ. 

Η σύνοδος θα πρέπει να καταλήξει -μεταξύ άλλων- στις πρώτες δεσμεύσεις για την ανασυγκρότηση σε πιο μακροπρόθεσμη βάση, με χρηματοδότηση τόσο από τον προϋπολογισμό της ΕΕ όσο και από της εθνικές κυβερνήσεις.

"Ελπίζουμε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα δώσουν έτσι τις πρώτες ενδείξεις για το τι είναι πρόθυμα να προσφέρουν στον τομέα αυτό, δήλωσε διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες. 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο