Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υπέρ της διεξαγωγής συνομιλιών με την ΕΕ το Ιράν

Υπέρ της διεξαγωγής συνομιλιών με την ΕΕ το Ιράν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.07.2010 | 21:24
Πρώτη δημοσίευση: 25.07.2010 | 17:28

Το Ιράν είναι έτοιμο να ξεκινήσει άμεσα τις συνομιλίες με τις δυτικές δυνάμεις για τη συμφωνία ανταλλαγής πυρηνικών καυσίμων που υπέγραψε τον Μάιο, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μανουσέρ Μοτακί.

Από την Τουρκία, ο Μοτακί είπε στους δημοσιογράφους ότι η Τεχεράνη θα επιδόσει τη Δευτέρα στην Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας των Ηνωμένων Εθνών την απάντησή της στα ερωτήματα που της έθεσε η ομάδα της Βιένης (ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία) για τη συμφωνία ανταλλαγής πυρηνικών καυσίμων. "Αύριο αυτή η επιστολή θα επιδοθεί στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας στη Βιένη και μετά μπορούμε άμεσα να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες της ανταλλαγής καυσίμων", είπε ο Μοτακί.

Η Δύση εκφράζει φόβους ότι το Ιράν διαθέτει ένα συγκαλυμμένο πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου για να αναπτύξει τη δυνατότητα παραγωγής πυρηνικών όπλων. Η Τεχεράνη διαψεύδει τον ισχυρισμό τονίζοντας ότι χρησιμοποιεί εμπλουτισμένο ουράνιο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Κάθριν Άστον, υπεύθυνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις διεθνείς σχέσεις, έστειλε τον προηγούμενο μήνα επιστολή στον Σαϊντ Τζαλίλι, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων του Ιράν για τα πυρηνικά, για επανάληψη των διαπραγματεύσεων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο