Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υπέρ των ομοφυλόφιλων στρατιωτών οι Αμερικανοί

Υπέρ των ομοφυλόφιλων στρατιωτών οι Αμερικανοί
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.02.2010 | 21:45
Πρώτη δημοσίευση: 10.02.2010 | 21:36

Δύο στους τρεις Αμερικανούς πιστεύουν ότι οι ομοφυλόφιλοι στρατιωτικοί πρέπει να υπηρετούν κανονικά χωρίς να κρύβουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση από το πανεπιστήμιο Κοίνινπιακ δύο στους τρεις Αμερικανούς εκτιμούν ότι οι ομοφυλόφιλοι στρατιωτικοί θα πρέπει να υπηρετούν τη θητεία τους χωρίς να κρύβουν την σεξουαλική τους ιδιαιτερότητα.

Η σφυγμομέτρηση διενεργήθηκε από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου σε 2.617 Αμερικανούς εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους. Από αυτούς το 57% θεωρεί ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να κρύβουν την σεξουαλική τους ταυτότητα, όπως τους υποχρεώνει ο νόμος: "Μη ρωτάς , μη λες".

Επίσης το 66% τάσσεται κατά της αποπομπής από το στρατό ατόμων για τα οποία αποκαλύπτεται ότι έχουν σεξουαλικές ιδιαιτερότητες και μόνο το 31% εγκρίνει αυτό το μέτρο.

Η έρευνα έρχεται σε μία περίοδο που ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα προσπαθεί να βάλει τέλος στις σεξουαλικές διακρίσεις στο στρατό. Αναφορικά με την κατάργηση του νόμου "Μη ρωτάς, μη λες" γίνεται διάλογος στις οικογένειες στρατιωτικών, όπου το 48% αποδέχεται αυτή τη μεταρρύθμιση που επιχειρεί ο πρόεδρος Ομπάμα, ενώ το 47% επιθυμεί να διατηρηθεί ο νόμος.

Σημειώνεται ότι από την εφαρμογή του νόμου "Μη ρωτάς, μη " το 1993, πάνω από 13 χιλιάδες στρατιώτες απομακρύνθηκαν από το στρατό γιατί δήλωσαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία του Πενταγώνου που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των στρατιωτών που δεν έγινα δεκτοί στο στρατό εξαιτίας των σεξουαλικών τους προτιμήσεων έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το 2008.   Διαδώστε αυτό το άρθρο