Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Άμπου Ντάμπι: Εκρήξεις στο αεροδρόμιο – Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες

Άμπου Ντάμπι: Εκρήξεις στο αεροδρόμιο – Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες
Φωτογραφία Αρχείου

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, με τους αντάρτες Χούτι να ανακοινώνουν ότι εξαπέλυσαν επίθεση με drones εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Από την επίθεση στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι πέθαναν τρεις και τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι με την αστυνομία να επισημαίνει ότι τρία βυτιοφόρα που μετέφεραν καύσιμα εξερράγησαν στη βιομηχανική περιοχή Μουσάφαχ, κοντά στις αποθήκες της πετρελαϊκής εταιρείας ADNOC, και ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε μια οικοδομή στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

«Στις αρχικές έρευνες εντοπίστηκαν κομμάτια ενός μικρού αεροσκάφους, το οποίο ενδεχομένως να ήταν drone, και στα δύο σημεία. Αυτό ενδέχεται να προκάλεσε την έκρηξη και την πυρκαγιά», εξήγησε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο WAM.

https://twitter.com/hitfitahlawat/status/1483058292930715652

Οι Χούτι ανακοίνωσαν μεγάλη στρατιωτική επίθεση

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι, που μάχεται ενάντια σε έναν υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό στον οποίο συμμετέχουν και τα Εμιράτα, δήλωσε ότι οι αντάρτες εξαπέλυσαν «μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση βαθιά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» και πρόσθεσε ότι τις επόμενες ώρες θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του ο αραβικός συνασπισμός ανακοίνωσε ότι ένας αριθμός drones που έφεραν εκρηκτικά απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σαναά, της πρωτεύουσας της Υεμένης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούτι, όπως μετέδωσε το δίκτυο al Arabiya.

Δυνάμεις του αραβικού συνασπισμού με τη στήριξη των Εμιράτων άρχισαν πρόσφατα να συμμετέχουν στις μάχες κατά των Χούτι στις επαρχίες Μάριμπ και Σάμπουα της Υεμένης.

Τα Εμιράτα έχουν μειώσει σημαντικά από το 2019 τη στρατιωτική τους παρουσία στην εμπόλεμη χώρα, αλλά εξακολουθεί να εκπαιδεύει και να εξοπλίζει τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης.

Οι Χούτι έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και έχουν απειλήσει να επιτεθούν και στα Εμιράτα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις