Κόσμος

Εισβολή στην Ουκρανία: Η ανατριχιαστική στιγμή που ηχούν σειρήνες πολέμου στο Κίεβο

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων από τη Ρωσία. Στο Κίεβο ακούστηκαν σειρήνες να καλούν τους πολίτες να μεταβούν στα καταφύγια, καθώς αναμένονται αεροπορικές επιδρομές.

Η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι έκρυθμη και χιλιάδες πολίτες σπεύδουν να εγκαταλείψουν την πόλη, κατευθυνόμενοι – όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ – κυρίως προς το εσωτερικό της χώρας. Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι εικόνες που καταγράφονται στους δρόμους και τα βενζινάδικα του Κιέβου, με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν τεράστιες ουρές. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σειρήνες συναγερμού ακούστηκαν το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, με τους κατοίκους της πόλης έχουν λάβει μηνύματα από τις περιφερειακές αρχές να «διατηρήσουν την ηρεμία τους» και να αναμένουν οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρές εκρήξεις έχουν καταγραφεί επίσης στο Χάρκοβο, στη Μαριούπολη και στην Οδησσό, ενώ στην Κραματόρσκ – που βρίσκεται πιο κοντά στο μέτωπο – ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως κλείνει όλο τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία, λόγω του «υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια» των πτήσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Μπορεί να πάω στη Μέση Ανατολή το Σαββατοκύριακο» – Η εκεχειρία στη Γάζα «είναι πολύ κοντά» λένε αξιοματούχοι
Η εκεχειρία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ είναι «πάει πολύ καλά» λέει ο Τραμπ καθώς βασικοί σύμβουλοί του συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ανώφελη και επιζήμια» η υπουργική σύνοδος στο Παρίσι λέει το Ισραήλ - «Καμία συμφωνία για τη Γάζα δεν θα επιτευχθεί χωρίς τη συγκατάθεσή μας»
Υπουργική σύνοδος με πρωτοβουλία της Γαλλίας για τη μεταπολεμική Γάζα, με ΥΠΕΞ πέντε ευρωπαϊκών, πέντε αραβικών, καθώς και του Καναδά και της Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη της Γάζας