Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Έπιασαν τον ύποπτο για τη δολοφονία της οικογένειας ομογενών στην Ουάσινγκτον

Έπιασαν τον ύποπτο για τη δολοφονία της οικογένειας ομογενών στην Ουάσινγκτον

– Η αστυνομία της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε τη σύλληψη του 34χρονου Daron Dylon Wint
– Ήταν υπάλληλος στην εταιρία σιδήρου που διατηρούσε ο Σάββας Σαβόπουλος
– Ο ομογενής επιχειρηματίας, η σύζυγός του, ο 10χρονος γιος τους και η οικιακή βοηθός τους δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στα βόρεια προάστια της αμερικανικής πρωτεύουσας
– Άγνωστα ακόμη τα κίνητρα για την τετραπλή δολοφονία

Χειροπέδες στον άνθρωπο που προδόθηκε από ένα κομμάτι… πίτσα πέρασε η αστυνομία της Ουάσινγκτον για τη δολοφονία του ομογενή επιχειρηματία Σάββα Σαβόπουλου, της συζύγου του Έιμι, του γιου τους Φίλιπ και της οικιακής βοηθού τους, Βέρα Φιγκερόα.

Οι τέσσερίς τους κρατήθηκαν τουλάχιστον ένα 24ωρο όμηροι μέσα στην 4,5 εκατ. δολαρίων έπαυλη του επιφανούς ζεύγους ομογενών στα βόρεια της Ουάσινγκτον και δολοφονήθηκαν στις 14 Μαΐου, αφού πρώτα βασανίστηκαν. Οι τρεις ενήλικες είχαν τραύματα από μαχαίρι, αντίθετα από τον 10χρονο Φίλιπ.

Ο Σάββας Σαβόπουλος και η σύζυγός του, Έιμι

Ο 34χρονος είχε εντοπιστεί από το βράδυ της Πέμπτης, μέσα σε ένα λευκό Σεβρολέτ Κρουζ, μαζί με δυο γυναίκες, μια από τις οποίες οδηγούσε. Το αυτοκίνητο ακολουθούνταν από ένα λευκό φορτηγό, στο οποίο επέβαιναν δυο αφροαμερικανοί, ο ένας από τους οποίους φέρεται να είναι συγγενείς του συλληφθέντα.
Μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου βρέθηκαν τουλάχιστον 10.000 δολάρια. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες συνελήφθησαν επίσης.

Η αστυνομία αναζητούσε τον 34χρονο Daron Dylon Wint, ο οποίος προδόθηκε από ένα… κομμάτι πίτσα στο οποίο εντοπίστηκε το DNA. Κατά τη διάρκεια της ομηρίας της οικογένειας, οι δράστες (γιατί ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο 34χρονος έχει δράσει μόνος του ή είχε συνεργούς) παρήγγειλαν πίτσα από κοντινο μαγαζί. Σε ένα από τα κομμάτια, εντοπίστηκε το DNA του Wint, ταυτοποιήθηκε και η αστυνομία τον συνέλαβε το πρωί της Παρασκευής (σ.σ. ώρα Ελλάδας).

Το μόνο που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι πως ο 34χρονος είχε υπάρξει υπάλληλος στην εταιρία εμπορίας σιδήρου, American Iron Works που διατηρούσε ο Σαβόπουλος. Δεν είναι γνωστό πότε δούλεψε για το θύμα, ούτε για πόσο καιρό ούτε και το κίνητρο για την άγρια δολοφονία. Δεν αποκλείεται όμως να εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα.

Ο 10χρονος Φίλιππος

“Πιστεύουμε ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον ύποπτο και την επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να πρόκειται για ένα τυχαίο έγκλημα” είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Κάθι Λάνιερ.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο ύποπτος έχει… πλούσιο παρελθόν επιθέσεων και εκβιασμών.

Ο 46χρονος Σαββόπουλος, η 47χρονη σύζυγός του Έιμι, ο 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η 57χρονη οικιακή βοηθός Βεραλίσια Φιγκουερόα βρέθηκαν νεκροί μέσα στην έπαυλη του ζευγαριού στις 14 Μαΐου.
Ο δράστης ή οι δράστες είχαν δέσει τα θύματα και τα είχαν κακοποιήσει προτού βάλουν φωτιά στο σπίτι. Σύμφωνα με την αστυνομία, τρία από τα θύματα είχαν υποστεί ξυλοδαρμό ή επίθεση με μαχαίρι. Ο μοναδικός που δεν έφερε κανένα τέτοιο τραύμα ήταν ο ανήλικος γιος του ζευγαριού.
Η Porsche του Σαββόπουλου, η οποία είχε κλαπεί από την έπαυλη που βρίσκεται κοντά στην επίσημη κατοικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, βρέθηκε εγκαταλελειμμένη και καμμένη στην κομητεία Πρις Τζορτζ του Μέριλαντ, έξω από την Ουάσινγκτον.

Πηγή: Washington Post

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε