Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι φωτογραφίες της οργής: Κανείς δεν έκλαψε τους νεκρούς της Κένυας – Νέες αποκαλύψεις για το μακελειό

Οι φωτογραφίες της οργής: Κανείς δεν έκλαψε τους νεκρούς της Κένυας – Νέες αποκαλύψεις για το μακελειό

Οργή, θλίψη, ίσως και ντροπή. Φωτογραφίες από τον τόπο του μακελειού στο πανεπιστήμιο της Γκαρίσα, αποκαλύψεις για το ποιος συμμετείχε στην επίθεση και θυμός γιατί οι νεκροί της Κένυας δεν είχαν την προσοχή που τους άξιζε. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

148 νεκροί. Φοιτητές που πήγαν στο πανεπιστήμιο αλλά δεν γύρισαν ποτέ. Δεν έφταιξαν αλλά σφαγιάστηκαν από φανατικούς. Μακελειό. Λουτρό αίματος. Θύματα, ξανά αθώοι.

Κανείς όμως δεν έκλαψε για αυτούς τους 148 νεκρούς όπως έκλαψε όλος ο κόσμος για τους 12 νεκρούς του Charlie Hebdo. Κανείς δεν βγήκε στο δρόμο με πλακάτ όπως με το Je suis Charlie. Κανένας ηγέτης δεν έτρεξε να κάνει πορεία για τις 148 ζωές που χάθηκαν.

148 νεκροί και είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού γιατί κατάγονται από την Κένυα; Φαίνεται πως ναι… Μόνο που υπάρχουν και κάποιοι που πόνεσαν για όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο πανεπιστήμιο της πόλης Γκαρίσα στην Κένυα, όταν ισλαμιστές της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη, πήραν μαθητές ομήρους και σκότωσαν 148 από αυτούς.

Είναι χαρακτηριστικό ένα post στο Facebook που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου. Δυο φωτογραφίες που δείχνουν το μακελειό: μια τάξη γεμάτη πτώματα κι ένα προαύλιο επίσης. Εκεί τους άφησαν οι δολοφόνοι τους. Τους σκότωσαν χωρίς αιτία. Χωρίς λόγο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ


«Αντίθετα από τη σφαγή του Charlie Hebdo στη Γαλλία όταν ο κόσμος σταμάτησε, τώρα ο κόσμος απολαμβάνει ευτυχισμένα το Πάσχα του, χωρίς πορεία από τους παγκόσμιους ηγέτες στο Ναϊρόμπι ή τη Γκαρίσα», γράφει το post και συγκλονίζει. Όχι γιατί ο κόσμος δεν έπρεπε να κλάψει για τους νεκρούς του Charlie Hebdo αλλά γιατί έπρεπε να κλάψει και για τους νεκρούς της Κένυας…

A vicious murderous massacre of university students took place in Kenya in Africa a few days ago by Islamic terrorist…

Posted by Nana Yaw Buobu on Friday, 3 April 2015

Αποκαλύψεις για το μακελειό

Την ώρα που η Κένυα προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε η νέα αιματηρή επίθεση της αλ Σεμπάμπ, νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως. Μέσω twitter η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο Μοχάμεντ Μοχαμούντ, γνωστός και ως Γκουλιαντίν ή Γκαμαντέρ.

Μια άλλη αποκάλυψη όμως προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο σοκ: ένας από τους δράστες είναι γιος Κενυάτη κυβερνητικού αξιωματούχου!

Πρόκειται για τον Αμπντιραχίμ Αμπντουλαχί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, Μουέντα Ντζόκα.

“Ο πατέρας είχε αναφέρει στις υπηρεσίες ασφαλείας ότι ο γιος του είχε εξαφανιστεί από το σπίτι….και βοηθούσε την αστυνομία να τον εντοπίσει όταν σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση στη Γκαρίσα”, αναφέρει ο Ντζόκα σε γραπτό μήνυμά του προς το Reuters.

Ο σομαλικής καταγωγής Κενυάτης Αμπντιραχίμ Αμπντουλαχί είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου του Ναϊρόμπι και είχε ενταχθεί στην οργάνωση το 2013 μετά την αποφοίτησή του. “Ήταν εξαιρετικός φοιτητής. Αλλά μετά απέκτησε αυτές τις τρελές ιδέες”, είπε αξιωματούχος που εδρεύει στη Γκαρίσα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε