Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ινδία θυμάται την ημέρα ανεξαρτησίας της

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Ινδία γιορτάζει σήμερα τη συμπλήρωση 60 χρόνων

από την εδραίωση της δημοκρατίας της, με την αστυνομία και τον στρατό να είναι σε ετοιμότητα φέτος εξαιτίας φόβων για τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Οι στρατιωτικές δυνάμεις παρήλασαν στο Νέο Δελχί ενώπιον της προέδρου της Ινδίας Πρατίμπα Πατίλ, του πρωθυπουργού Μανμοχάν Σινγκ και πολλών προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μιούνγκ Μπακ που είναι επίσημος καλεσμένος.

    Δύναμη 15.000 αστυνομικών φρουρεί την πόλη, στην οποία στήθηκαν οδοφράγματα και σημεία ελέγχου. Ένοπλοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε αυτοσχέδια φυλάκια, τα οποία περιβάλλουν σάκοι άμμου κατά μήκος των οκτώ χιλιομέτρων της διαδρομής της στρατιωτικής παρέλασης.

  Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν και στις άλλες μεγάλες πόλεις, όπως η οικονομική πρωτεύουσα Μουμπάι, που επλήγη από σειρά επιθέσεων το Νοέμβριο του 2008.

 Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της χώρας, ύστερα από πληροφορίες για πιθανές απόπειρες αεροπειρατείας.

  Η Ημέρα της Δημοκρατίας στην Ινδία καθιερώθηκε μετά την ψήφιση του νέου Συντάγματος στις 26 Ιανουαρίου 1950, ύστερα από μια μεταβατική περίοδο που διαδέχτηκε την ανεξαρτησία της χώρας από τους Βρετανούς το 1947.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε