Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Κατέληξε Θιβετιανός που αυτοπυρπολήθηκε – Σοκαριστικά στοιχεία ανάλογων περιπτώσεων

Κατέληξε Θιβετιανός που αυτοπυρπολήθηκε – Σοκαριστικά στοιχεία ανάλογων περιπτώσεων

Ο Κουντσόκ Κιαμπ άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, αφού αυτοπυρπολήθηκε χθες διαμαρτυρόμενος για την κυριαρχία της Κίνας στο Θιβέτ. Σοκάρουν τα στοιχεία για ανάλογες περιπτώσεις από τον Φεβρουάριο του 2009.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό που καταγράφεται σε διάστημα δέκα ημερών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η θιβετιανή οργάνωση Free Tibet.
Ο 26χρονος αυτοπυρπολήθηκε σε ένα βουδιστικό μοναστήρι στην επαρχία Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο.

Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε και ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Free Asia (RFA), που μάλιστα ενημέρωσε ότι ήταν η 98η περίπτωση αυτοπυρπόλησης ενός Θιβετιανού από τον Φεβρουάριο του 2009.

Σύμφωνα με την οργάνωση Free Tibet, ο άνδρας άφησε πίσω του τη σύζυγό του και ένα παιδί, ενώ το RFA μετέδωσε ότι ήταν πατέρας δύο παιδιών. Όπως επισημαίνουν και οι δύο πηγές πρόκειται για την τρίτη αυτοπυρπόληση από την αρχή της χρονιάς, με τις δύο προηγούμενες να έχουν σημειωθεί στις 12 και 18 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε