Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξεκινάει η δίκη Μουμπάρακ

ΦΩΤΟ REUTERS

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου και οι δυο γιοι του θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου με την κατηγορία πως διέταξαν δολοφονίες αντικαθεστωτικών διαδηλωτών.

Η δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ και των γιων του, Γκάμαλ και Αλάα, θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη σε ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα στη συνοικία Νασρ Σίτι στο ανατολικό Κάιρο.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ Άντλι και έξι πρώην υφιστάμενοί του αναμένεται επίσης να προσαχθούν σε δίκη για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου που οδήγησε τον Μουμπάρακ σε παραίτηση.

Τουλάχιστον 846 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 6.000 τραυματίστηκαν από την καταστολή, σύμφωνα με μια εξεταστική επιτροπή.

Ο 83χρονος Μουμπάρακ δεν έχει κάνει καμιά δημόσια εμφάνιση έκτοτε. Υποβάλλεται σε θεραπεία σε νοσοκομείο στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ Σέιχ από τις 13 Απριλίου, όταν φέρεται να υπέστη καρδιακή προσβολή. Οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του είναι αντιφατικές.

Η εφημερίδα αλ Άχμπαρ αναφέρει ότι τα τελευταία στοιχεία από γιατρούς στο νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ αναφέρουν ότι έχει πλήρη συναίσθηση, αλλά πάσχει από κατάθλιψη.

Ο Μουμπάρακ θα μεταφερθεί με στρατιωτικό αεροσκάφος από το Σαρμ ελ Σέιχ στο Κάιρο και στο δικαστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αλ Μάσρι αλ Γιουμ, η οποία επικαλείται δικαστικές πηγές.

Εάν η κατάσταση της υγείας του επιδεινωθεί, οι δικαστές ή ένας εξ αυτών εκπροσωπώντας τους θα μεταβεί στο νοσοκομείο για του απαγγείλει τις κατηγορίες, προσέθεσε η εφημερίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρνείται ο Μουμπάρακ την τροφή – Μόνο νερό και χυμούς

Σε κώμα ο Μουμπάρακ;

Απο καρκίνο στο στομάχι πάσχει ο Μουμπάρακ

Στις 3 Αυγούστου η δίκη Μουμπάρακ

Δικάζουν τον Μουμπάρακ για τη δολοφονία διαδηλωτών

Ο Μουμπάρακ πάσχει από κατάθλιψη!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε