Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Να αντιμετωπίσουν από κοινού την κρίση

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Κίνα και οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενισχύσουν την οικονομική σταθερότητα και τον συντονισμό των πολιτικών τους προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη που προκύπτουν από την κρίση στους ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς, ανακοίνωσε ο Κινέζος υπουργός Οικονομικών Ζιέ Ζουρέν.

Σε άρθρο του, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ ενόψει της αυριανής υψηλόβαθμης συνάντησής του με Αμερικανούς οικονομικούς αξιωματούχους στο Πεκίνο, ο Ζιε τονίζει πως οι δύο μεγάλες οικονομικές δυνάμεις οφείλουν να καλλιεργήσουν ένα κοινό έδαφος για να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις που προέρχονται από την Ευρώπη.

«Επί του παρόντος, οι κίνδυνοι από τα ευρωπαϊκά εθνικά ελλείμματα έχουν αυξήσει τους παράγοντες αστάθειας στην πορεία της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης», γράφει ο Ζιε. 

Όπως τονίζει, η Κίνα και οι ΗΠΑ οφείλουν «καθεμιά από την πλευρά τους να προστατεύσουν την μακροοικονομική σταθερότητα και να ενισχύσουν τον συντονισμό των μακροοικονομικών πολιτικών τους, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την πορεία προς την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε