Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Σίλβιο και οι τρεις νέες… “κατακτήσεις” του!

REUTERS
Για να τις “ρίξει” θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια αν και είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα τα καταφέρει. Η τιμωρία είναι γένους θηλυκού και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει τα όσα “έκανε στις γυναίκες”.
Από τρεις γυναίκες θα κριθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τις κατηγορίες της εκµετάλλευσης εκπόρνευσης ανηλίκου και κατάχρησης εξουσίας σχετικά µε το σκάνδαλο Ρούµπιγκεϊτ. Το πράσινο φως για την πραγµατοποίηση της δίκης στις 6 Απριλίου άναψε χθες µια άλλη δικαστικός, η Κριστίνα ντι Τσένσο. «Στο µυαλό έρχεται αµέσως η Νέµεσις. Εσύ, Μπερλουσκόνι, χρησιµοποίησες τις γυναίκες µε άσχηµο τρόπο· οι γυναίκες θα αποδώσουν δικαιοσύνη», επισηµαίνεται σε άρθρο που εµφανίστηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του καθολικού περιοδικού «Φαµίλια Κριστιάνα».
 
Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του περιοδικού δεν έχουν καµία αµφιβολία για το ποια πρέπει να είναι η επόµενη κίνηση του ιταλού πρωθυπουργού: σε σχετικό ερώτηµα, το 98,5% απάντησε ότι ο Μπερλουσκόνι πρέπει να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.
 
Η αντιπολίτευση ζήτησε σύσσωµη την παραίτησή του. «Ζητώ πρόωρες εκλογές», δήλωσε ο ηγέτης του ∆ηµοκρατικού ΚόµµατοςΠιερ Λουίτζι Μπερσάνι. Ο συνήθως λαλίστατος Μπερλουσκόνι απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Στην Κατάνια, όπου βρισκόταν µε αφορµή την υπόθεση της αθρόας εισροής µεταναστών από την Τυνησία, ο ιταλός πρωθυπουργός ακύρωσε προγραµµατισµένη συνέντευξη Τύπου και επέστρεψε εσπευσµένα στη Ρώµη. Σιγή ιχθύος τήρησε και η Λέγκα του Βορρά, κυβερνητικός εταίρος του Λαού των Ελευθεριών.
 
 
Η στρατηγική που θα επιλέξει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα αποφασιστεί σε συνάρτηση µε τις συµβουλές των δικηγόρων του. Θεωρείται βέβαιο ότι οι νοµικοί του σύµβουλοι θα επιχειρήσουν να µπλοκάρουν τη δίκη µε το επιχείρηµα ότι τακτικά δικαστήρια είναι αναρµόδια για να δικάσουν τον πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση, ο Καβαλιέρε βρίσκεται – ίσως για πρώτη φορά – σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Εάν κριθεί ένοχος από τις τρεις δικαστίνες, µπορεί να καταδικαστεί ακόµη και σε 15 χρόνια κάθειρξη , τρία για την εκµετάλλευση εκπόρνευσης ανηλίκου και δώδεκα για την κατάχρηση εξουσίας.
Και στις δυο κατηγορίες πρόσωπο – κλειδί είναι η Μαροκινή Καρίµα Ελ Μαχρούµπ, γνωστή στην Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσµο ως «Ρούµπι η καρδιοκατακτήτρια».Η Ρούµπι συµµετείχε στα πάρτι του Καβαλιέρε όταν ήταν ακόµη ανήλικη. Εάν αποδειχθεί ότι ο Μπερλουσκόνι είχε συνευρεθεί ερωτικά µαζί της, θα στοιχειοθετηθεί η πρώτη κατηγορία. Η δεύτερη κατηγορία, της κατάχρησης εξουσίας, αφορά το τηλεφώνηµα που έκανε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι σε αστυνοµικό τµήµα του Μιλάνου για να αφεθεί ελεύθερη η Ρούµπι, µε το επιχείρηµα ότι ήταν ανιψιά του Χόσνι Μουµπάρακ.

 
Για να πείσει τον διοικητή του τµήµατος, ο Μπερλουσκόνι φέρεται να είχε ισχυριστεί ότι η σύλληψή της θα µπορούσε να προκαλέσει διπλωµατικό επεισόδιο µε την Αίγυπτο. ∆εν είναι η πρώτη φορά που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έρχεται αντιµέτωπος µε τη ∆ικαιοσύνη. Οπως όµως σχολίαζε η εφηµερίδα «Λα Ρεπούµπλικα», «είναι η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός αντιµετωπίζει τέτοιου είδους κατηγορίες».

Στο παρελθόν ο Καβαλιέρε κατάφερνε να ξεγλιστρήσει ακόµη και εάν χρειαζόταν να προωθήσει φωτογραφικούς νόµους. Ο τελευταίος από αυτούς έδινε το δικαίωµα στον πρωθυπουργό να επικαλεστεί «εύλογο κώλυµα» για να µπλοκάρει τη δίκη. Τον περασµένο µήνα, το Συνταγµατικό ∆ικαστήριο αναίρεσε εν µέρει τον νόµο, ανοίγοντας τον δρόµο στους δικαστές να αποφασίζουν κατά περίπτωση. Στην περίπτωση του Ρούµπιγκεϊτ η δικαστίνα Κριστίνα ντι Τσένσο αποφάσισε ότι δεν υφίσταται «εύλογο κώλυµα»…

 
Οι ιταλικές εφημερίδες έχουν τον Σίλβιο με σκυμμένο το κεφάλι στην πρώτη τους σελίδα και όλες τονίζουν πως θα τον δικάσουν…τρεις γυναίκες.
 
Οι τρεις… δικαστίνες!
 
Κάρµεν ντ’ ελία: Η 49χρονη δικαστικός από τον Τάραντα είναι παλιά «γνώριµη» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς το 2003 ήταν στη σύνθεση του δικαστηρίου του Μιλάνου που καταδίκασε σε πέντε χρόνια κάθειρξη τον δικηγόρο του ιταλού πρωθυπουργού Τζέζαρε Πρεβίτι για την εµπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς. Στην ίδια δίκη ο Μπερλουσκόνι είχε αθωωθεί.
Τζούλια Τούρι. Στις 6 απριλίου θα καθήσει στη θέση του προέδρου της έδρας. «Γνώριµη» όχι µόνο στον πρωθυπουργό αλλά και στο περιβάλλον του: ήταν η ανακρίτρια στην υπόθεση «Vallettopoli», στο επίκεντρο του οποίου ήταν διάφορες γλάστρες της τηλεόρασης. Στην υπόθεση είχε εµπλακεί ο Λέλε Μόρα, τηλεοπτικός παραγωγός αλλά και ο άνθρωπος που φέρεται να προµήθευε µε επίδοξες τηλεπαρουσιάστριες τα πάρτι του Καβαλιέρε στη ρώµη και το Μιλάνο. Το 2008 είχε ασκήσει δίωξη κατά ενός άλλου δικηγόρου του Μπερλουσκόνι σε υπόθεση της Mediaset.
 
Όρσολα ντε κριστοφάρο. Η λιγότερο γνωστή, έως σήµερα δεν έχει εµπλακεί σε καµία υπόθεση του Καβαλιέρε.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε