Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Πήρε αποζημίωση μόνο 4 δολάρια για τον νεκρό αδελφό της!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Την “γκάφα” αυτή έκανε η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Το ποσό των 4 δολαρίων ήταν η αποζημίωση για την αναγνώριση της θυσίας του αδελφού της για την πατρίδα, ο οποίος πέθανε στον Κορεατικό Πόλεμο το 1950.

Εκείνη τότε ήταν μόλις δύο ετών. Η μητέρα τους έπασχε από άνοια και η Νοτιοκορεάτισα δεν γνώριζε την ύπαρξη του αδερφού της μέχρι που έμαθε για τον θάνατό του από κάποιον γείτονα.

Το “τεράστιο” ποσό της αποζημίωσης, που είναι περίπου 3 ευρώ,  έφτασε στην οικογένεια φέτος τον Απρίλιο. Χρειάστηκαν δηλαδή 61 ολόκληρα χρόνια!

“Ελπίζουμε ότι η υπόθεση θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός συστήματος για την επαρκή αποζημίωση στις οικογένειες των βετεράνων του κορεατικού πολέμου που συνεχίζουν να ζουν με βαθύ πόνο”, δήλωσε η προεδρική επιτροπή για την καταπολέμηση της διαφθοράς και για τα πολιτικά δικαιώματα. Μάλιστα, ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα.

Τέλος, το υπουργείο Πατριωτών και Ζητημάτων βετεράνων και το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ανέφερε ότι είναι απαραίτητη μία νέα νομοθεσία για το θέμα των αποζημιώσεων των συγγενών των περίπου 140.000 πεσόντων στρατιωτών της Νότιας Κορέας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε