Κόσμος

Πύραυλο και 20 προηγμένα όπλα βρήκε η ιταλική αστυνομία σε ακροδεξιούς

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκε η ιταλική αστυνομία μετά από έφοδο σε ακροδεξιούς. Εντόπισαν ένα πύραυλο σε κατάσταση λειτουργίας, όπως και 20 προηγμένα όπλα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πραγματικό οπλοστάσιο εντόπισε η ιταλική αστυνομία στο οποίο περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων ένας πύραυλος αέρος-αέρος και περίπου 20 τουφέκια προηγμένης τεχνολογίας, κατά τη διάρκεια ερευνών με στόχο συμπαθούντες της ακροδεξιάς, στη βόρεια Ιταλία.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είχε ως στόχο Ιταλούς “εξτρεμιστικής ιδεολογίας” οι οποίοι είχαν πολεμήσει στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς.

“Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκε ένας πύραυλος αέρος-αέρος σε κατάσταση λειτουργίας, του στρατού του Κατάρ”, ανέφερε η αστυνομία που έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του οπλοστασίου.

Ακόμα οι αστυνομικοί βρήκαν 20 προηγμένα όπλα, όπως αυτόματα τουφέκια “τελευταίας γενιάς”, πολλά πυρομαχικά και αντικείμενα νεοναζιστικής προπαγάνδας.

Οπως έγινε γνωστό οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τρία πρόσωπα κοντά στο αεροδρόμιο του Φόρλι: τον Φάμπιο Ντελ Μπερτζόλο, 50 ετών, πρώην υποψήφιο με το νεοφασιστικό γκρουπούσκουλο Φόρτσα Νουόβα, έναν 42χρονο Ελβετό και άλλον έναν Ιταλό, ηλικίας 51 ετών. Ολους τους βαρύνει η κατηγορία ότι προσπάθησαν να πουλήσουν τον πύραυλο.

“Εχουμε κάποιες ιδέες για το τι θα μπορούσαν να κάνουν με το κατασχεθέν υλικό, όμως προς το παρόν δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε υποθέσεις”, είπε στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός διευθυντής του Τορίνου, Τζουζέπε Ντε Ματέις.

opla italiki astynomia
Πηγή φωτογραφίας/ poliziadistato.it

“Προς το παρόν, κανένα στοιχείο δεν μας οδηγεί (στο συμπέρασμα) ότι έκαναν ανατρεπτικά σχέδια”, πρόσθεσε ο Εουτζένιο Σπίνα, υψηλόβαθμο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής.

Τις τελευταίες εβδομάδες η αστυνομία έκανε πολλές έρευνες σε ακροδεξιούς κύκλους στην περιοχή του Τορίνου. Στις 9 Ιουλίου, στην τελευταία από αυτές, συνελήφθη ο Φάμπιο Κάρλο Ντ’ Αλία, με την κατηγορία της απολογίας του φασισμού και της κατοχής πολεμικών πυρομαχικών.

pyravlos italiki astynomia
Πηγή φωτογραφίας/ poliziadistato.it
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εικόνες αποκάλυψης στη Γαλλία: Ο ποταμός Λίγηρας στέγνωσε από τον ιστορικό καύσωνα
O Λίγηρας, μήκους περίπου 1.000 χιλιομέτρων, αποτελεί τον μεγαλύτερο ποταμό της Γαλλίας, ωστόσο οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη βροχοπτώσεων έχουν αλλάξει δραματικά την εικόνα του
Λίγηρας
Δολοφονία 39χρονης Μπερεζόφσκα: O Ουκρανός πράκτορας της GUR πήρε πίσω την ομολογία του και ρίχνει την ευθύνη στον συνεργό του
Στο δικαστήριο, ο 34χρονος πράκτορας, ο οποίος οδήγησε τις Αρχές στο σημείο που είχαν θάψει την Μπερεζόφσκα, αρνήθηκε πως εκείνος τράβηξε τη σκανδάλη - Με 4 σφαίρες η δολοφονία
Anastasia Berezovska