Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τουλάχιστον 19 νεκροί σε μάχες Ταλιμπάν – πακιστανικού στρατού

Τουλάχιστον 19 νεκροί σε μάχες Ταλιμπάν – πακιστανικού στρατού

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μαχητές των Ταλιμπάν, αλλά και έξι άμαχοι, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στους ισλαμιστές και άνδρες των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν,

στην παραμεθόριο με το Αφγανιστάν, στα ημιαυτόνομα εδάφη των φυλών, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας και εγχώρια ΜΜΕ.Στην ορεινή, τραχιά περιοχή, που η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι είναι πλέον κομβικής σημασίας για τη λεγόμενη διεθνή τρομοκρατία, ο στρατός του Πακιστάν διεξάγει διαρκείς επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα.

Ο ταγματάρχης Φαζαλούρ Ρεχμάν, εκπρόσωπος της παραστρατιωτικής Συνοριοφρουράς, δήλωσε ότι μαχητικά έπληξαν κρησφύγετα των εξτρεμιστών στο Οράκζαϊ. Δεν έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των θυμάτων.Αξιωματούχος των Πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών που παρακολουθεί την κατάσταση στην περιοχή δήλωσε ότι “τουλάχιστον 12” μαχητές σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν στην επιχείρηση, η οποία διεξήχθη “με υποστήριξη του πυροβολικού και μαχητικών”, όπως είπε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Εγχώρια ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές του στρατού αναφέρουν ότι πάνω από 900 μαχητές των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων στο Οράκζαϊ, από τα τέλη Μαρτίου. Νεκροί είναι επίσης 19 άνδρες των ένοπλων δυνάμεων.

Ο απολογισμός αυτός είναι δύσκολο να επαληθευτεί–καθώς η περιοχή είναι σχεδόν απρόσιτη στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους σε υπηρεσίες αρωγής.Σε άλλο επεισόδιο χθες, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σε επίθεση “δεκάδων” εξτρεμιστών εναντίον φυλακίου στην Τζατάνα, στο Νότιο Ουαζιριστάν, όπου επίσης ο στρατός μάχεται κατά των Ταλιμπάν.

Στην ίδια περιφέρεια, έξι γυναίκες, όλες μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ουάνα, όταν όλμος έπληξε σπίτι, μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο Duniya. Είναι ωστόσο άγνωστο εάν ο όλμος ερρίφθη από τους Ταλιμπάν ή το στρατό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε