Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Μυτιληναίος: Λογική συμφωνία και όχι περαιτέρω καθυστέρηση

Μυτιληναίος: Λογική συμφωνία και όχι περαιτέρω καθυστέρηση

Την άμεση ανάγκη να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους εταίρους τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ κατά τη διάρκεια του conference call που πραγματοποίησε με διεθνείς και Ελληνες αναλυτές στο πλαίσιο ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μυτιληναίος ανέτρεξε στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Ομίλου όπου είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση έπρεπε «να έχει ολοκληρώσει τη συμφωνία χθες και όχι σήμερα». Όπως ανέφερε «τότε είχαμε πει ότι το για κάθε μέρα καθυστέρησης το κόστος είναι τεράστιο. Δυστυχώς 2,5 μήνες μετά οι προβλέψεις μας βγήκαν αληθινές».

«Εάν είχε κλείσει συμφωνία τον Μάιο, η κατάσταση τώρα θα ήταν πολύ καλύτερη και τα μέτρα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Δυστυχώς, τώρα είμαστε σε μία πολύ δυσκολότερη κατάσταση, σε σχέση με αυτήν που βρισκόμασταν τον Μάιο. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ολοκληρώσει τη συμφωνία πριν από τις 20 Αυγούστου»,

«Ως οικονομία και κοινωνία έχουμε πολύ περισσότερα να κερδίσουμε από μία λογική συμφωνία, παρά από μία περαιτέρω καθυστέρηση. Οι απώλειες από μία περαιτέρω καθυστέρηση είναι πια ανυπολόγιστες. Πρέπει να προσπαθήσουμε να στηρίξουμε το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία. Όσα βιώσαμε το τελευταίο διάστημα θα πρέπει να γίνουν ένα κακό όνειρο που θα θέλουμε να ξεχάσουμε το συντομότερο δυνατό», επισήμανε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε