Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί την ΕΕ με δασμούς αν δεν αγοράσει αμερικάνικο πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Η Ευρώπη είναι ήδη ο κορυφαίος προορισμός για το αμερικανικό LNG

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) με δασμούς εάν οι χώρες – μέλη της δεν αγοράζουν περισσότερο αμερικανικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

«Είπα στην ΕΕ ότι πρέπει να καλύψουν το τεράστιο έλλειμμά τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη μεγάλης κλίμακας αγορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μας. Διαφορετικά, θα έλθουν δασμοί μέχρι τέλους!», δήλωσε σήμερα (20.12.2024) ο Ντόναλντ Τραμπ, σε εκπομπή. Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αργού πετρελαίου στον κόσμο και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου, αναφέρει το Bloomberg.

Οι αγοραστές υγροποιημένου φυσικού αερίου -συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ και του Βιετνάμ- έχουν ήδη μιλήσει για την αγορά περισσότερων καυσίμων από τις ΗΠΑ, εν μέρει για να αποτρέψουν την απειλή των δασμών.

Ο Τραμπ έχει απειλήσει με δασμούς εναντίον χωρών από την Κίνα έως τον Καναδά και επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε χώρες που έχουν εμπορικά ελλείμματα με τις ΗΠΑ. Η Ευρώπη είναι ήδη ο κορυφαίος προορισμός για το αμερικανικό LNG, με περισσότερες από τις μισές παραδόσεις να πηγαίνουν στην ήπειρο πέρυσι. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης γίνει ένας σημαντικός εξαγωγέας αργού πετρελαίου κατά την τελευταία δεκαετία περίπου, στέλνοντας τις λεγόμενες ελαφριές καθώς και τις μεσαίας πυκνότητας ποικιλίες στον Καναδά, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Οι περισσότερες περικοπές Οκτωβρίου εδώ και δύο δεκαετίες στις ΗΠΑ λόγω τεχνητής νοημοσύνης και περικοπών δαπανών
Οι αμερικανικές εταιρείες, ανακοίνωσαν 153.074 περικοπές θέσεων εργασίας τον περασμένο μήνα, σχεδόν τριπλάσιες σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και οφείλονται στους τομείς της τεχνολογίας και της αποθήκευσης
Xρηματοοικονομικά γραφήματα
Βρετανία: «Χιλιομετρικό φόρο» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συζητά η κυβέρνηση για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς, που θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό στις 26 Νοεμβρίου, εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος ύψους 3 πενών (3,5 λεπτά του ευρώ) για κάθε μίλι (1,6 χλμ.)
Ηλεκτρικά οχήματα