Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

108 αμερικανικές τράπεζες υπέβαλαν αίτηση για πτώχευση

Τις 108 έχουν φτάσει οι αμερικανικές τράπεζες που αιτήθηκαν την υποβολή τους στο κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού

κώδικα των ΗΠΑ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, με τον αριθμό τους να αναρριχάται σε τριψήφιο νούμερο για δεύτερο διαδοχικό έτος.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο πέντε τραπεζών σε τέσσερις πολιτείες, καθώς η ευάλωτη οικονομία και οι ανησυχίες για διπλή ύφεση ή επιβράδυνση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζουν να ταλανίζουν τον τραπεζικό κλάδο.

Αναλυτικά, η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) ανακοίνωσε την Παρασκευή 23 Ιουλίου, την πτώχευση τραπεζών σε Georgia, Florida, Washington και Oregon, το κόστος των οποίων «αγγίζει» τα 319,8 εκατ. δολάρια.

Η μεγαλύτερη εκ των πέντε, η Crescent Bank and Trust της Georgia είχε ενεργητικό που ξεπερνούσε το 1 δισ. δολάρια, ενώ οι καταθέσεις της ανέρχονταν στα 965,7 εκατ. δολάρια. Συνολικά η Crescent Bank and Trust, η Sterling Bank of Lantana, η Williamsburg First National Bank of Kingstree, η Thunder Bank of Sylvan Grove και η Community Security Bank of New Prague, διέθεταν ενεργητικά συνολικής αξίας 2 δισ. δολαρίων.

Η αμερικανική εποπτική αρχή των πτωχεύσεων στον τραπεζικό τομέα εκτιμά πως οι πτωχεύσεις φέτος μπορεί να ξεπεράσουν τον αριθμό του 1992, όπου η κρίση σε καταθέσεις και δάνεια οδήγησαν στο κλείσιμο 181 χρηματοοικονομικά ιδρύματα. Υπενθυμίζεται ότι το 2009, 140 τράπεζες στις ΗΠΑ «έβαλαν» λουκέτο, εξαιτίας των επισφαλών εμπορικών και στεγαστικών δανείων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε