Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Κυβέρνηση: 2.639 οι εργαζόμενοι στα κανάλια, δεν θα απολυθούν 15.000

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Στοιχεία για το πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά κανάλια έδωσε η κυβέρνηση. Γιατί; Για να αντικρούσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης πως με το νέο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες θα απολυθούν 15.000 εργαζόμενοι. Κατά την κυβέρνηση λοιπόν, όσοι δουλεύουν στα κανάλια, με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου, είναι 2.639. Δεν υπολογίζει όμως πόσοι εργάζονται όχι με σύμβαση αλλά με μπλοκάκια…

 

Η κυβέρνηση δίνει στοιχεία για τα κανάλια: Mega, ANT1, Alpha, Star, Epsilon, Art, ΣΚΑΙ, Μακεδονία. Και σε αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία από την “Εργάνη” απασχολούνται με σύμβαση ορισμένου ή αορίστου χρόνου 2.639 εργαζόμενοι. “Δεν λένε αλήθεια όσοι ισχυρίζονται ότι κινδυνεύει η δουλειά 15.000 ανθρώπων”, αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

 

Αυτός είναι ο τρόπος που επέλεξαν να αντικρούσουν το «πολυφορεμένο», όπως το χαρακτηρίζουν, επιχείρημα “όσων πολεμούν τη μεταρρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου που φέρνει η κυβέρνηση είναι ότι «ο αριθμός των τεσσάρων αδειών θα έχει συνέπεια 15.000 εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους». Το ακούσαμε κατά κόρον, τις τελευταίες μέρες, από τα τηλε-παράθυρα. Η πραγματικότητα, όμως, τους διαψεύδει”.

Και συνεχίζουν: “Διότι, για να χάσουν 15.000 άνθρωποι τη δουλειά τους, θα έπρεπε βέβαια -όλα μαζί- τα ιδιωτικά κανάλια να απασχολούν τουλάχιστον τόσους”.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) *

MEGA

540

ALPHA 537
ΑΝΤ1 509
STAR 387
ΣΚΑΪ 340
Ε TV 206
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 61
ART 59
ΣΥΝΟΛΟ 2.639
πηγή: σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»

Και διερωτάται η κυβέρνηση “πώς γίνεται, λοιπόν, να απειλείται η δουλειά 15.000 ανθρώπων, όταν όλα μαζί τα κανάλια απασχολούν 2.639;”. Και απαντά: “προφανώς, με τον ίδιο τρόπο που μονίμως εκτοξεύονται στοιχεία χωρίς καμία τεκμηρίωση, καμία επίσημη πηγή και –εν τέλει- καμία σοβαρότητα”.

Και οι κυβερνητικές πηγές καταλήγουν: “Μάλιστα, από τους ελέγχους που έχει διενεργήσει τους τελευταίους μήνες το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκύπτει ότι και η τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας από τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια είναι, πολύ συχνά, προβληματική. Διαπιστώνονται, συστηματικά, η μη καταβολή δεδουλευμένων, υπερωριών και επιδομάτων, εξαντλητικά ωράρια εργασίας, περιπτώσεις απασχόλησης ανασφάλιστων εργαζομένων, ενώ κυριαρχούν οι «ευέλικτες» μορφές εργασίας (συμβάσεις μερικής απασχόλησης, συμβάσεις δανεισμού, εργολαβίας και μπλοκάκια)”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε