Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Υπουργικό: Μια ωραία ατμόσφαιρα δεν είμαστε! Μυρίζει ανασχηματισμός – Οι κόντρες κορυφαίων υπουργών

Υπουργικό: Μια ωραία ατμόσφαιρα δεν είμαστε! Μυρίζει ανασχηματισμός – Οι κόντρες κορυφαίων υπουργών

– Όλο το παρασκήνιο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου
– Σίγουρος ο ανασχηματισμός μετά την ΔΕΘ – Ποιοι υπουργοί έχουν μπει στη μαύρη λίστα
– Οργή Τσακαλώτου για τα διαστημικά σχέδια Παππά
– Με ποιους τα έβαλαν οι 53 στην Πολιτική Γραμματεία – Ζήτησαν “αριστερό ανασχηματισμό”

Την εικόνα που επικράτησε στο υπουργικό συμβούλιο από το οποίο δεν είδαμε ούτε ένα τηλεοπτικό πλάνο την Τετάρτη, ούτε ακούσαμε εισήγηση του πρωθυπουργού περιγράφει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε όλους έμεινε μετά το τέλος του υπουργικού η γεύση του ανασχηματισμού ο οποίος τοποθετείται μετά την ΔΕΘ. Κι αυτό, γιατί όλοι αισθάνθηκαν ότι περνούσαν από αξιολόγηση ενώ ταυτόχρονα πολλοί είδαν φλόγες να βγαίνουν από τις καρέκλες δυο κορυφαίων υπουργών.

Του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Παππά. Η αλήθεια είναι, σύμφωνα πάντα με τα ΝΕΑ, ότι αιτία γι’ αυτή την σύγκρουση είναι τα νομοσχέδια για την ψηφιακή πολιτική για την συγκρότηση Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας που σύμφωνα με πληροφορίες δεν βλέπει και με τόσο καλό μάτι το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, ο πρωθυπουργός έκρουσε κώδωνα σε ορισμένους υπουργούς, ζητώντας τους να επισπεύσουν το έργο τους και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου από την οποία το Μέγαρο Μαξίμου περίμενε πιο προσεκτικούς χειρισμούς σε ορισμένα ζητήματα.

Στην μαύρη λίστα όμως δεν είναι μόνο η υπουργός Πολιτισμού. Φέρονται να είναι ο ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου ο Κώστας Γαβρόγλου. Στην μπούκα έχουν οι λεγόμενοι 53 τον Γιάννη Μουζάλα τον οποίο κατηγορούν  για λάθος χειρισμούς στο προσφυγικό αλλά και ο Σταύρος Κοντονής ο οποίος παρότι έχει κρατήσει ψηλά την σημαία της κόντρας της κυβέρνησης με την δικαιοσύνη, του προσάπτεται ότι θέλει να σβήσει το “εργο” Παρασκευόπουλου. Αυτά φάνηκαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε. Αυτό μάλιστα που τόνισαν με έμφαση είναι ότι ο ανασχηματισμός που θα γίνει, θα πρέπει να είναι “αριστερός”.

Θετικό κλίμα υπάρχει για μια άλλη κυρία της κυβέρνησης, την Εφη Αχτσιόγλου, το οποίο φάνηκε και από την επίσκεψη Τσίπρα. Στην λίστα με τις… θετικές σκέψεις οι κύριοι, Χαρίτσης, Φάμελλος και Σαντορινιός.

με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ – ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε