Πολιτική

Εκλογές 2023 – Ποιο είναι το κόμμα ΝΙΚΗ που χτυπά την πόρτα της Βουλής

Υπάρχει ένα κόμμα που εμφανίζεται ξαφνικά με ποσοστό που αγγίζει το 3,5% βάσει του exit poll. Ο λόγος για τη ΝΙΚΗ που χαρακτηρίζεται ως η μεγάλη έκπληξη των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η ΝΙΚΗ είναι ένα κόμμα που δεν ανήκει στις συστημικές δυνάμεις, αλλά προβάλλει ως υποψήφια να εισέλθει στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, 21 Μαΐου.

Τα exit poll δίνουν στη ΝΙΚΗ ποσοστό από 2,5% έως 3,5% που αν επαληθευτεί στα τελικά αποτελέσματα, πιάνοντας το όριο του 3% θα μπει στο Κοινοβούλιο.

Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ είναι ο Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Naftemporiki TV είπε:

«Τον τελευταίο χρόνο βάλαμε μπρος τις μηχανές. Η ΝΙΚΗ έγινε από απλούς ανθρώπους, εγώ είμαι δάσκαλος.

Τα τελευταία 33 χρόνια είμαι εν ενεργεία δάσκαλος αίθουσας», τόνισε, συμπληρώνοντας πως είναι τα μέλη της «πονεμένης Ρωμιοσύνης», σύμφωνα με τη φράση του Φώτη Κόντογλου.

Δεν είμαστε ούτε Δεξιοί, ούτε Αριστεροί, ούτε Κεντρώοι, εξάλλου αυτές οι έννοιες εφευρέθηκαν την περίοδο της γαλλικής επαναστάσεως. Πριν τι γαλλική επανάσταση δεν υπήρχαν Έλληνες; Τι ήταν αυτοί; Ήταν με μία λέξη Ρωμιοί», υπογράμμισε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δημόσιο, παιδεία και δικαιοσύνη μπορούν να βοηθηθούν από την τεχνητή νοημοσύνη – Οι δύο κρίσιμες απειλές
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, επισημαίνοντας την ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το 2019 ως καθοριστικό βήμα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση «GenAI Summit» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Θεοδωράκης για την «Ιθάκη»: «Η φράση ”Σταύρο σε πρόλαβε άλλος” για τη συγκυβέρνηση με Καμμένο δεν ειπώθηκε ποτέ»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει ότι βρήκε τότε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Νίκο Παππά έξω από το γραφείο του Τσίπρα, «μεθυσμένους από τη συγκρότηση κυβέρνησης»
Αλέξης Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης
Ο Γιάννης Βούρος παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Οι λόγοι της αποχώρησής του
Στην επιστολή του, ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία της δημοτικής παράταξης από το 2019, όταν μία μικρή παρέα φίλων και γειτόνων ίδρυσε την «Πολιτών Πολιτεία»
Γιάννης Βούρος