Πολιτική

Χαμός στην εξεταστική για την Υγεία! Tweet Νικολόπουλου με λίστες πολιτικών αιτημάτων για προσλήψεις

- Ο Νίκος Νικολόπουλος, ανήρτησε απόσπασμα της λίστας στον λογαριασμό στο twitter
- Ο ανεξάρτητος βουλευτής ανέφερε πως στις λίστες αυτές φαίνεται να ζητήθηκαν περίπου 200 προσλήψεις μέσω της κυρίας Σάκης Κυπραίου από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
- Γιώργος Γεωργαντάς: “Τι θέλετε να πω; Ότι εδώ, από τα 1.737 ονόματα, βλέπω ότι υπάρχουν 70 που πρότεινε ο Πάνος Κουρουμπλής…;”
 

Ούτε μια ώρα (!) δεν πέρασε από την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία να μην τύχουν επεξεργασίας και δημοσιοποίησης οι λίστες με τα ονόματα που έλαβαν «εκπτώσεις» νοσηλειών ή «ρουσφετιών» προσλήψεων εργαζόμενων που ζητούσαν πολιτικοί, μέχρι να υπάρξει τουλάχιστον νομική γνωμοδότηση περί προσωπικών δεδομένων, και έγιναν… φειγ – βολάν από τους ίδιους τους βουλευτές της Επιτροπής.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ανήρτησε απόσπασμα (δύο σελίδες) από την λίστα με τα πολιτικά αιτήματα για προσλήψεις, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Όταν το μέλος και βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, κατήγγειλε την ενέργεια αυτή, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος είπε πως προχώρησε σε αυτή την ενέργεια επειδή μέσα σε αυτή τη λίστα υπάρχει και το δικό του όνομα καταγεγραμμένο ως «αιτούντα» και θέλει να του το πει ο κ. Μαρτίνης πότε του ζήτησε αυτός κάτι τέτοιο.

 

 

 

 

Λίγο αργότερα, στο πλαίσιο αντεγκλήσεων μεταξύ των βουλευτών της Επιτροπής, άρχισαν να αναφέρονται «βροχή», με τον εισηγητή της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά να λέει «τι θέλετε να πω; Ότι εδώ από τα 1.737 ονόματα, βλέπω ότι υπάρχουν 70 που πρότεινε ο Πάνος Κουρουμπλής…».

 

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, είπε στον εισηγητή της ΝΔ «γιατί δεν αναφέρει και στο όνομα του κ. Σταϊκούρα που υπάρχει μέσα στην ίδια λίστα…» και τον κ. Γιώργο Γεωργαντά να τις απαντά «τι θέλετε να πω και τα ονόματα που είναι μια σελίδα και δίπλα αναφέρουν τον Πάνο Καμμένο;»
Ο Ανδρέας Μαρτίνης, ερωτηθείς για το εάν επιβεβαιώνει τη γνησιότητα των λιστών αυτών είπε πως «δεν είμαι σε θέση ούτε να διαψεύσω ούτε να επιβεβαιώσω για την γνησιότητα τους, καθώς δεν τις γνωρίζω και δεν τα έχω δει…».

Μετά το γαϊτανάκι της δημοσιοποίησης ονομάτων από τους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής, το θέμα έθεσε για συζήτηση ο πρόεδρος Αντώνης Μπαλωμενάκης μετά το ολιγόλεπτο διάλειμμα εξέτασης του κ Μαρτίνη που μεσολάβησε.

Στον δεύτερο αυτό γύρο, υπήρξαν νέες εντάσεις και εκρήξεις μεταξύ των βουλευτών και νέες αναφορές ονομάτων πολιτικών.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε πως στις λίστες αυτές φαίνεται να ζητήθηκαν περίπου 200 προσλήψεις μέσω της κυρίας Σάκης Κυπραίου από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη… άλλες 70 είναι από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη… και ο χορός ονομάτων έτσι συνεχίστηκε καθ’ όλη την συνεδρίαση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 1
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 1
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1