Πολιτική

Γεννηματά: “Η κυβέρνηση μας εγκλωβίζει σε διαρκές μνημόνιο”

Στην 3η Περιφερειακή Ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Παιανία, μίλησε πριν λίγο η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα κοστίζει πολύ ακριβά στον λαό και τον τόπο καθώς όχι μόνο δεν διαμορφώνονται συνθήκες εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, αλλά εγκλωβιζόμαστε σε διαρκές μνημόνιο και επιτροπεία».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε πως η συνολική και ψύχραιμη αποτίμηση των συμπερασμάτων του πρόσφατου Eurogroup, όχι μόνο δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς, αλλά αντίθετα εντείνει την ανησυχία για το μέλλον. «Πήραμε ό,τι μας έδιναν πριν τρεις εβδομάδες, αλλά … βελτιώσαμε τις διατυπώσεις, συν την προβλεπόμενη δόση, με αντάλλαγμα νέα μέτρα λιτότητας 4.5 δισ. ευρώ και τις τροπολογίες της ντροπής, της πλήρους παράδοσης στους δανειστές. Αυτή ήταν η δήθεν επιτυχία του κ. Τσίπρα, που θα πληρώσουν πολύ ακριβά οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες», τόνισε.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεσήμανε ότι με τη συμφωνία που αποδέχθηκε η κυβέρνηση «για το χρέος θα ξανασυζητήσουμε στο τέλος του 2018 και αν χρειαστεί. Επιστρέψαμε δηλαδή στην ασάφεια του 2016. Και δεν αντιμετωπίστηκε καν η επικίνδυνη υποχρέωση να πληρώσουμε για το 2021 το τεράστιο ποσό των 18,5 δισ. ευρώ για τοκοχρεολύσια».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι παραμένει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το μέλλον, ενώ σχετικά με την ποσοτική χαλάρωση παραμένει η αμφισβήτηση, τα υψηλά επιτόκια και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. «Ούτε λέξη για τα 6 δισ. ευρώ που μας χρωστούν οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες ως επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα. Αφήσαμε στο ταμείο του κ. Ρέγκλινγκ -λόγω των καθυστερήσεων της αξιολόγησης- περίπου 14 δισ. ευρώ φθηνό χρήμα, που θα συνέβαλε στην ενίσχυση της ανάπτυξης, της ρευστότητας στην αγορά, στη δημιουργία θέσεων εργασίας», υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποστήριξε ότι επιβάλλεται «λιτότητα μέχρι το 2060, μέχρι και τα εγγόνια μας. Αυτή είναι η προίκα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τις νέες γενιές. Όπως ακριβώς ζητούσε ο κ. Σόιμπλε», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
15
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
20
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 148
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης
Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία - Τι δείχνει δημοσκόπηση της Interview
Το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε να διεξαχθούν νέες εκλογές, έναντι του 22% που επιλέγει τη συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σενάριο που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αποδοχή
Δημοσκόπηση Interview: Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία 55