Κόσμος

Της… Κορέας! “Εξαιρετικά πιθανός ο πόλεμος μεταξύ Βόρειας και Νότιας”!

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε - Ιν, έκανε μια δήλωση εξαιρετικά ανησυχητική. Συγκεκριμένα δήλωσε πως υπάρχει "μεγάλη πιθανότητα μιας ένοπλης σύγκρουσης με τη Βόρεια Κορέα".

Όλα αυτά μετά τη νέα δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου της Πιονγιάνγκ, η οποία καταδικάστηκε έντονα από τα Ηνωμένα Έθνη, με τις πρακτικές του Κιμ Γιονγκ Ουν να προκαλούν τεράστιες αντιδράσεις.

Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μιας ένοπλης σύγκρουσης στο NNL” ήταν η ακριβής δήλωση του Νοτιοκορεάτη προέδρου, σύμφωνα με το Reuters, με τον ίδιο να προσθέτει πως η Σεούλ είναι έτοιμη και ικανή να απαντήσει εάν δεχθεί επίθεση.

Η συγκεκριμένη περιοχή, που προκαλεί πάντα… αντιδράσεις, είναι στην “Κίτρινη Θάλασσα”, μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας και θεωρείται ως το ντε φάκτο θαλάσσιο σύνορο μεταξύ τους.

Δείτε τις δηλώσεις του Μουν Τζάε – Ιν

Πηγή: rt.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ συναντήθηκε με νεαρές αθλήτριες στη Σαουδική Αραβία και έδειξε τις ικανότητές του στο ποδόσφαιρο
Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε έναν χώρο αστικής ανάπλασης στο Ριάντ, προτού συναντηθεί με αθλήτριες στο προπονητικό κέντρο ποδοσφαίρου, και κατόπιν παραστεί σε ένα τουρνουά e-sports
Πρίγκιπας Γουίλιαμ