Κόσμος

Τούρκοι αξιωματικοί: Ανοιχτές απειλές από την Τουρκία μετά το “απαγορευτικό”!

«Απογοητευτική» χαρακτήρισε το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για την μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών, τονίζοντας ότι αυτή θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή συνεργασία Τουρκίας και Ελλάδας.

“Η Ελληνική Δικαιοσύνη, που ελπίζαμε ότι θα ήταν δίκαιη και αμερόληπτη, δυστυχώς μας απογοήτευσε για μια ακόμη φορά, απορρίπτοντας και το δεύτερό μας αίτημα για έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που μετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, κατά της συνταγματικής ταξης μας.

Οι Ελληνικές αρχές που μέχρι σήμερα εμπόδιζαν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων έχουν στο στόχαστρο της Τουρκία, πρωτίστως του DHKP/C(ΛΑΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ) και του PKK, να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη, επανέλαβαν το λάθος τους. Η εν λόγω απόρριψη,εμποδίζει εγκληματίες που σκότωσαν εκατοντάδες απλούς πολιτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, και τραυμάτισαν χιλιάδες, επιχείρησαν δεν να αφαιρέσουν την ζωή του Προέδρου της Δημοκρατίας μας, να λογοδοτήσουν ενώπιον της ανεξάρτητης Τουρκικής Δικαιοσύνης. Παραβλέπονται δε τα διακιώματα των θυμάτων.

Δεν τυγχάνουμε της δέουσας συμπαράστασης και συνεργασίας που θα έπρεπε από μιά σύμμαχο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του εγκλήματος.

Η απόφαση αυτή, έχει σαν αποτέλεσμα της αποφυγή της δίκης για τους εκληματίες, την ατιμωρησία του εγκλήματος και προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Είναι ξεκάθαρο πως αυτή η απόφαση που έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν οι εγκληματίες εκτός δικαιοσύνης, έχει ληφθεί με πολιτικά κριτήρια. Η απόφαση αυτή αναπόφευκτα θα επηρεάσει τις τις σχέσεις μας με την Ελλάδα που είναι μια χώρα που ανοίγει αγκάλες στους πραξικοπηματίες, αλλά και την συνεργασία μας σε περιφερειακά θέματα“.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Συριακός στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο – Το σχέδιο για τη Σουέιντα και η πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του διεξήγαγε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία, από όπου αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα
Άνθρωποι στέκονται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο πυροβολείο τανκ, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών, σουνιτικών φυλών Βεδουίνων και κυβερνητικών δυνάμεων, στην πόλη Σουέιντα της Συρίας